Dovne ledige har udsigt til hårdere straf

»Som det ser ud nu, er der bred politisk opbakning til at opstramme sanktionerne på denne måde. For Venstre er det afgørende, at vi får et nyt sanktionssystem. Vi vil ikke acceptere, at man kan gå og putte sig på kontanthjælp. Vi vil populært sagt Dovne Robert til livs,« siger hun.

Ifølge aftaleudkastet er det ledige, der gentagne gange ikke står til rådighed for job eller uddannelsespålæg, som vil blive ramt.

»Hensigten er, at det skal virke afskrækkende over for kontanthjælpsmodtagere, der bliver ved med at snyde. Og vi taler om ledige, der er uddannelses- og jobparate,« siger Benedikte Kiær (K), arbejdsmarkedsordfører for de Konservative.

Forhandlingerne om kontanthjælpen gik i aftes ind i sin afgørende fase – det ventes, at en reform måske allerede kan være klar i dag. Den største nyskabelse i kontanthjælpsreformen er, at uddannelsesparate ledige under 30 år fremover kun vil få en ydelse på SU-niveau.

Både Venstre og de Konservative er dog bekymrede for, at unge kan have en interesse i at snyde sig svagere, end de er, for at undgå den lave ydelse, hvilket endnu var et udestående, inden forhandlingerne i aftes gik i gang.

I Dansk Arbejdsgiverforening er underdirektør Erik Simonsen tilfreds med, at der er udsigt til skrappere sanktioner over for ledige, der ikke opfylder rådighedsforpligtigelserne:

»Men det bør stå klart, hvornår sanktionen træder i kraft. Eksempelvis hvis man udebliver eller siger nej til et job to gange på et år.«

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip