DR: Cæcilie Norby vender tilbage til Koncertsalen

Nu vender jazzsangerinden tilbage til Koncerthusets smukke koncertsal fredag 12. juli.

Cæcilie Norby har haft en imponerende karriere, som kun få herhjemme har formået at gøre hende efter.

Hun slog for alvor igennem for snart 30 år siden i jazz/rock-orkestret Frontline, blev fast inventar i en enhver pladesamling med pop/rock-gruppen OneTwo og vendte senere tilbage til jazzen, hvor hun har opnået stor anerkendelse.

Født ud af en musikalsk familie, hvor faren var komponist og moren operasanger, har Cæcilie Norby fået det kunstneriske talent ind med modermælken.

Selvom alsidigheden skinner igennem, er det først og fremmest som jazzsangerinde af international klasse, hun senest har gjort sig bemærket.

Hun er blevet sammenlignet med navne som Aretha Franklin, Monica Zetterlund og Dinah Washington, og repertoiret spænder bredt - fra romantik til prosa, fra skrøbeligt til kraftfuldt.

Til marts udgiver Cæcilie Norby en ny plade, 'Silent Ways', delvist inspireret af efterårets Bowie-koncerter, som vil indeholde 12 af sangerindens favorit singer/songwriter numre.

Pladen er blevet til i samarbejde med et broget hold af virtuose jazzmusikere fra syv forskellige verdenshjørner, som alle har sat deres musikalske fingeraftryk på numrene.

Her fortolkes blandt andet Leonard Cohen, John Lennon, Tom Waitts, Bob Dylan og David Bowie. Fælles for dem alle er den personlige fortolkning, enkeltheden og de seje grooves.

Det er samme feeling, Cæcilie Norby og musikere tager med på scenen, når de 12. juli besøger Koncerthuset, Koncertsalen kl. 20:00.

Dagens Gossip