DR-chef: Borgmester skyder budbringeren

Ifølge socialborgmester Mikkel Warming (Ø) fordrejer DR sandheden og krænker de unge beboere ved at optage dem med skjult kamera. Men ifølge chefen for TV-Avisen og 21 Søndag, Naja Nielsen, er kritikken forfejlet.

»Det er ærgerligt, at Mikkel Warming og Københavns Kommune vælger at skyde budbringeren i stedet for at forholde sig til en meget vigtig problemstilling, nemlig hvordan vi bedst hjælper denne gruppe meget sårbare og udsatte unge, der koster samfundet millioner af kroner hvert år,« siger hun.

»Det er helt i orden at sætte spørgsmålstegn ved vores journalistik, men i dette tilfælde forsøger kommunen at dreje debatten væk fra det centrale. Desuden rammer Mikkel Warming helt skævt med sin kritik. Vi har en meget grundig dokumentation for, hvad der foregår på Nexus, og vi har talt med eksperter, der er meget kritiske over for det,« påpeger Naja Nielsen.

Ifølge Københavns Kommune har de skjulte optagelser, som en nu forhenværende medarbejder stod bag, foregået i månedsvis, men det er ikke korrekt, understreger DR-chefen.

»Det drejer sig højst om en håndfuld dage. Desuden valgte vi ikke at bringe optagelserne, fordi vi kunne dokumentere hashrygningen på anden vis. Og i de optagelser, som vi har vist til politikerne i København, er de unges identitet sløret,« fortæller hun.

TV-Avisen bringer mandag aften endnu et indslag om hashrygning på opholdstederne, denne gang på et mere principielt plan.

»Vi har mange eksperter, der forholder sig til problemstillingen, og derfor håber vi, at vi kan rejse en debat om behandlingen på disse opholdssteder. Det er vigtigt at understrege, at DR ikke har en holdning i denne sag, men vi mener, at det er en meget relevant diskussion, og derfor er det ærgerligt, at Mikkel Warming kun vil tale om vores metoder,« siger Naja Nielsen.

I Københavns Kommune støtter flertallet af partierne op bag socialborgmesterens kritik af DR. Undtagelserne er Venstre og Dansk Folkeparti, der kræver Nexus lukket.

Ifølge DR modtager opholdsstedet op mod 14 millioner kroner fra Københavns Kommune årligt.

Dagens Gossip