DR-chef skifter til TV2 i Østjylland

Inga Vind bliver ny direktør for TV2 Østjylland og afløser dermed Peter Kramer, der stopper efter 15 år på posten.

Hun kommer fra en stilling som chef for DR Syd, hvor hun har ledet moderniseringen af P4 i Syd- og Sønderjylland, hvilket har medført flere og yngre lyttere til DR Syd, lyder det i en pressemeddelelse.

- Vi som bestyrelse har store forventninger til Inga Vind. Hun har haft stor succes med at skabe fremdrift i det sydjyske, og vi ser frem til, at hun begynder at arbejde for TV2 Østjylland, siger bestyrelsesformand Jørgen Thyde.

Inga Vinds vision for TV2 Østjylland er at skabe landets bedste regionale mediehus med fokus på at gøre Østjylland synlig både i landsdelen og i resten af landet.

- Jeg glæder mig helt utroligt til at arbejde for østjyderne. Jeg er vokset op her og vendt tilbage til denne region af landet, som jeg elsker og ser så meget fremtid for, siger Inga Vind.

Regionalkanalen skal "slå endnu stærkere rødder i landsdelen og sprede sine grene ud mod Danmark og verden", lyder det.

- Regional journalistik er hamrende vigtigt - i særlig grad lige nu. Skævvridningen af Danmark er øverst på enhver politisk dagsorden i disse år. Hvis ikke regionale medier dækker landsdelenes historier, mister vi en vigtig stemme i den demokratiske debat, siger hun.

Inga Vind er opvokset i Odder, bor i Skanderborg og har arbejdet for DR, TV2 og Radio 24syv. Hun tiltræder stillingen som direktør 1. januar 2016.

/ritzau/

Dagens Gossip