DR dømt for skjult reklame for Cirkus Summarum

Det var reklame-spottet, hvor en dreng går rundt på en mark udenfor en gammeldags cirkusvogn, iført et reklameskilt for et cirkus og råber: ”Cirkus, cirkus – nyt cirkus i byen”, der nu kendes ulovligt.

Spottet blev bragt på både DR1 og DR Ramasjang, og meningenvar selvfølgelig at få børn og voksne i ’Cirkus Summarum’ i København og Aarhus sammen med DR Big Bandet og en række af DRs kendte børnefigurer.

Men en kvindelig seer mente DRs reklame var en reklame på linje med almindelige reklamespots, og den slags må DR naturligvis ikke. Derfor klagede hun til Radio. og TV-nævnet, der nu har givet hende medhold.

I følge DR må man normalt godt bringe spot, når de er foromtaler af kommende programmer, omtale af produkter og lignende, som er direkte afledt af programmerne eller er egentlige public service-meddelelser, der refererer til aktiviteter, der er omfattet af DRs public service-virksomhed.

- Men i nævnet når man frem til, at DR ikke kan henføre spottet under nogle af kategorierne, da ’Cirkus Summarum’ alene er fysiske forestillinger, da programmerne på tv først bliver sendt meget senere end forestillingerne, og fordi ’Cirkus Summarum’ umiddelbart ikke hører til DRs public service-forpligtelse, som nævnet konkluderer, oplyser DR i dag.

Selv om tre af nævnets medlemmer ikke mente DR har gjort noget forkert, så var der altså et flertal for at afsige kendelsen om skjult reklame.

DR lover fremadrettet at overholde reglerne.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip