DR-ekspert: FCK-spillere mangler sulten

FC København har leveret en skuffende start på Superligaen med kun to point efter de fem første spillerunder.

For DR-kommentator Jan Kalborg er det tydeligt, at den er gal med motivationen hos flere af mesterholdets profiler.

- Truppen viser forbavsende mæthed. Lige nu er der kritiske røster fremme omkring træner Ariël Jacobs. Han har et ansvar, men det peger også på Carsten V. Jensen i den sportslige ledelse, siger Jan Kalborg.

- FCK havde en trodsreaktion i sidste sæson, efter at FC Nordsjælland vandt mesterskabet året forinden.

- Nu har de lænet sig lidt tilbage i lænestolen og tænkt, at hvis holdet var godt nok til at vinde et suverænt mesterskab sidste år, så er det sikkert også godt nok til at gentage den bedrift i år.

- Men de har skudt langt forbi mål. Det er en trup, der slet ikke er sulten nok til at opnå det, der skal opnås, siger DR-kommentatoren.

- Derfor peger det ikke kun mod Ariël alene, men også mod CV som sportslig ansvarlig. Han har ikke formået at få sat ekstra skub i truppen, mener Kalborg.

DR-eksperten mener, at Nicolai Jørgensen og Rurik Gislason gør det fint, men ellers er der ikke mange lyspunkter på FCK-holdet. Kalborg efterlyser et mere tydeligt hierarki.

- FCK er som et skib i havsnød. De tager vand ind. De står på broen alle sammen, og det er svært at se, hvem der tager ansvar.

- En stolt kaptajn som Lars Jacobsen virker mekanisk og ikke glad. Det er kendetegnende for FCK's hold. Der mangler glæde, begejstring, vilje og samhørighed. Nogle, der vil løfte det her.

- Christian Bolanos ligner heller ikke en spiller, der har meget lyst til at spille for FCK.

- Cesar Santin taler meget om, at han glæder sig til Champions League. Men han gør ikke en forskel. Vi har set ham i Champions League før, og dér er han kommet til kort.

- Man har været lidt for tålmodige med nogle af spillerne, mener Jan Kalborg.

Mens det lige nu går elendigt i Superligaen, så kan DR-kommentatoren frygte, hvordan det vil gå i Champions League.

- FCK har to-tre uger til at agere, men man kan være nervøs for FCK i Champions Leagues gruppekampe.

- Der er ikke så mange ting, der tyder på, at det kan blive fornuftigt at kigge på.

- Der er fejl i forsvaret. Lette mål går ind. De skal selv bruge lang tid på at score mål. Og frem for alt har spillerne en opgivende attitude, siger Jan Kalborg.

Carsten V. Jensen, der i weekenden har forstærket FCK-truppen med angriberen Fanendo Adi fra slovakiske AS Trencin, har ikke ønsket at kommentere DR-kommentatorens betragtninger.

/ritzau/

Dagens Gossip