DR får milliardnedslag for hovedsæde

For licensbetalerne lyder det ikke umiddelbart som nogen god nyhed, at mediehusets hovedsæde i Ørestad har tabt over 1 mia. kr. i værdi. Men det er sket, og det betyder, at DR hvert år sparer 8 mio. kr. i skatter – penge, som i stedet kan bruges i programvirksomheden.

Skat havde i første omgang værdiansat DRs ejendomme til 3,6 mia. kr. Men efter en klage blev det sænket til 2,3 mia. kr.

»Helt siden bygningen gradvist begyndte at blive taget i brug har vi haft en dialog med Skat om, hvilke dele af komplekset der bruges til hvad. Hvad er kontor, hvad er garage, hvad er lager, kultur og så videre. F.eks. koncertsalen antages ikke have den store kommercielle værdi pr. kvadratmeter. Den vurdering, der ligger nu, bygger på den differentierede opgørelse af, hvad DR-byen anvendes til. Så det er afslutningen på en lang proces,« fortæller økonomidirektør Martin Præstegaard.

Det er dog ikke sikkert, at processen er helt slut.

»Nu vil vi læse afgørelsen fra ankenævnet og vurdere, om det er landet på det niveau, det skal være. Alternativt har vi muligheden for at gå videre til at Landsskatteretten. Det har vi ikke truffet beslutning om endnu,« siger Martin Præstegaard.

Selv om en nedsættelse af ejendomsværdien med 1,3 mia. kr. er meget, er DR-Byen til sammenligning stadig værdisat højere end de hoteller, Arp-Hansen Gruppen ejer.

Afgørelsen fra vurderingsankenævnet betyder også, at DR er gået fra at være lidt teknisk insolvent til at være meget teknisk insolvent. Mediehusets gæld er på over fire mia. kr., men der er dog også betydelige værdier i form af teknisk udstyr.

På den positive side i den interne økonomistyring havde DR allerede disponeret med at få refunderet noget af den ejendomsskat, man har betalt i de foregående år. Det vil sige, at man havde haft et problem, hvis den oprindelige vurdering, og dermed den hidtidige skattebetaling, var blevet fastholdt.

Dagens Gossip