DR før job-tv: Udstiller ikke lediges ulykke

Virksomhederne Aller, Grundfos og Toms Chokolade tilbyder hver et job til de heldige vindere af en tv-konkurrence for arbejdsløse på DR.

Dysten Jobmatch begynder i aften som en del af Aftenshowet og slutter sidst i november, hvor vinderne blandt de 30 ledige bliver præmieret med et job.

Men på forhånd har konceptet vakt heftig debat.

Folketingsmedlem og kommunalordfører Simon Kollerup har skrevet direkte til DR's generaldirektør Maria Rørbye Rønn.

- I Danmark skal vi ikke sidde ved kakkelbordene med kaffen hældt op og lørdagsslikken serveret og fornøje os over andre menneskers ulykke. Og da slet ikke for licensbetalte midler, skriver han og opfordrer DR til at droppe programmet.

Men hos public service-stationen forsvarer Katrine Siversten, der er redaktør på Aftenshowet, Jobmatch.

- Der er ikke nogen, der vil blive nedgjort eller udstillet. Vi udfordrer den typiske kampagneskabelon, fordi vi håber at skabe en langt større grad af vedkommende fjernsyn, siger hun til Jyllands-Posten.

De 30 deltagere bliver blandt andet bedt om at svare på spørgsmål om arbejdsløshedsperiode, hvor langt de vil flytte for jobbet, og hvad deres største sorg er i livet.

Men det synes det Katrine Siversten er helt okay.

- Alle mennesker er mere end deres umiddelbare cv og joberfaring, som er det, vi typisk bliver bedømt på. De spørgsmål er et forsøg på at få lukket op for, hvad det er for et menneske, som vi har siddende, siger hun til Jyllands-Posten.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip