DR hapser TV2-vært

Skrevet af admin

01/07/2015

Dagens topnyheder

Seerne på Go' Morgen Danmark har allerede taget deres afsked, og nu ligger det så fast, hvilke udfordringer der venter journalisten Stéphanie Surrugue efter sommerpausen.

Inden længe rykker hun teltpælene op og rykker til USA, hvor hun skal være ny korrespondent for DR.

Sammen med en anden tidligere TV2-vært Johannes Langkilde skal hun dække den forestående amerikanske valgkamp, skriver DR i en pressemeddelelse.

Stéphanie Surrugue bliver en del af DR Nyheders efterhånden ret omfattende hold af korrespondenter i september.

Inden hun siger farvel til Danmark, skal hun dog bruge de første måneder på at sætte sig ind i korrespondent-rollen og "lære DR nyheder bedre at kende", som det hedder.

- Jeg har aldrig overvejet, om jeg skulle være korrespondent, jeg har overvejet, hvornår jeg skulle være korrespondent. Og det er nu! Jeg kan næsten ikke beskrive, hvor meget jeg glæder mig til at flytte til USA og kaste mig lukt ud i den amerikanske valgkamp med alt, hvad den indebærer af storpolitik, drama og konsekvenser for resten af verden, siger Stéphanie Surrugue.

Hendes nye chef, Sandy French, mener, at Stéphanie Surrugue har en fornem evne til at fortælle fascinerende, vedkommende og vigtige historier, siger hun.

- Sammen med Johannes Langkilde har vi nu et enestående godt makkerpar, der sammen med dygtige kollegaer kommer til at stå i spidsen for vores ambitiøse dækning af det amerikanske valg i 2016, siger Sandy French, som er indholdschef i DR Nyheder.

Stéphanie Surrugue har i en årrække arbejdet på Politiken, hvor hun blandt andet dækkede Tour de France, og senest som tv-vært på TV 2 og redaktionschef på "Kulturen på News". Hun fik stor ros for sin bog "Enegænger" om Prins Henrik fra 2011.

Den anden nuværende USA-korrespondent på DR, Oliver Routhe Skov, vender ifølge DR hjem til Danmark.

/ritzau/FOKUS