DR-kendis indlagt med mistanke om blodprop

Skrevet af Nicolai Busekist

25/04/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Symptomer på en blodprop gjorde, at DR-kendissen måtte indlægges på hospitalet. Her viste det sig, at det ikke var en blodprop, men noget helt andet.

Dagens topnyheder

Fredag den 19. april måtte Sabrina Sau, der er kendt fra DR-programmet 'De dyr piger', en tur på hospitalet. Det skyldtes, at der var mistanke om, at hun havde fået en blodprop.

Det er de færreste, der i så ung en alder får en blodprop, men faktisk er det ikke første gang, at Sabrina Sau har været i denne situation.

I januar sidste år blev hun også ramt af en periferisk blodprop, hvorfor hun var overbevist om, at det var sket igen. Da hun kom på hospitalet, viste det sig dog at være noget helt andet - og mere uventet.

Det skriver hun i et opslag på det sociale medie Instagram. Her skriver hun også, at det er en MR-scanning, der afslørede, at det ikke var en blodprop. Derimod viste det sig at være en cyste.

"Fredag d. 19 april 2024, og altså derved godt 1 år og 3 måneder efter min periferiske blodprop tilbage i januar 23, endte jeg atter med en indlæggelse grundet symptomer på blodprop Jeg kom lynhurtigt i en MR-scanner og fik derefter både kørt EKG og taget blodprøver," skriver hun i sit opslag.

Herefter skriver hun, at lægerne efter denne scanning kunne fortælle hende, at der ikke var tale om en blodprop. Til gengæld havde de fundet noget andet inde i hendes hjerne: en cyste.

"MR scanningen viste heldigvis(!) ikke nogle blodprop, men til gengæld fandt de en cyste med væske i, i min hjerne - som grundet dens størrelse - skal holdes øje med og undersøges, selvfølgelig ift. om den er medfødt, godartet eller om den udvikler sig og er ondartet.. Puha. Sikke en mavepuster at få," skriver hun.

På nuværende tidspunkt venter hun på at få en indkaldelse til neurologisk afdeling, hvor hendes cyste skal undersøges nærmere. Her vil hun sandsynligvis også kunne få svar på, hvad der skal ske.

I øvrigt fortæller hun, at hendes blodprøver viste, at hun havde for højt levertal. Derfor har hun fået besked på, at hun skal have taget nye blodprøver om cirka tre uger. Formålet med dette er naturligvis at finde ud af, om hendes levertal er faldet til den tid

"Jeg kan nu ikke gøre andet end at afvente min indkaldelse til neurologisk afdeling (afdeling u) og prøver derfor bare at trække vejret så dybt og roligt jeg nu kan, i mellemtiden. Mine blodprøver påviste for højt levertal (og nej, jeg havde ikke drukket alkohol) og derfor har jeg fået tid til en ny blodprøvetagning om små 3 ugers tid," skriver hun, og afslutter med:

"Livet er en finurlig størrelse og jeg er pisse hamrende nervøs, men håber selvfølgelig at alt er OK."