DR Koncerthuset i superligaen

Kåringen, hvor Koncerthuset kom i fornemt selskab med bl.a. Jørn Utzons operahus i Sydney, tunnelen mellem Frankrig og England, Det Olympiske Stadion i London og Yoyogi Nationalstadion i Tokyo, foregik i Barcelona, hvor FIDIC fejrede sit 100 års jubilæum.

I den anledning havde den verdensomspændende organisation udfærdiget en liste over de ypperligste bygningsprojekter, som organisationens medlemmer har været involveret i siden starten i 1913.

Koncerthuset, der i starten var mest kendt for de enorme budgetoverskridelser i byggefasen, har siden åbningen i 2009 modtaget flere priser og udmærkelser, bl.a. European Steel Award i 2009, Wallpaper Design Awards i 2010 samt flere danske priser. I januar 2012 kom koncertsalen desuden på Gramophones liste over de ti bedste koncertsale i verden.

Koncerthuschef Leif Lønsmann glæder sig over at være kommet i det fine internationale selskab, ligesom han glæder sig over de øvrige udmærkelser, Koncerthuset har modtaget:

»Det er bare så u-dansk at rage sådan op, så jeg tillader mig noget så u-dansk som at være pavestolt på Koncerthusets vegne,« siger han.

Bygningerne på FIDICs liste over »Århundredets Bygningsværker« er bl.a. udvalgt ud fra international anerkendelse, teknisk ekspertise, soliditet og bæredygtighed.

DR Koncerthuset er på ca. 26.000 kvm og har omkring 200 rum fordelt på 11 etager. 250 musikere har deres faste gang i de fire koncertstudier, mens 150 andre medarbejdere er involveret i musikproduktionen. Koncerthuset havde sidste år ca. 270.000 gæster.

Dagens Gossip