DR og TV2 får førsteret til sportsbegivenheder

TV-stationer, der når ud til 90 procent af danskerne, vil i fremtiden kunne byde først på en række sportsbegivenheder. I praksis betyder det, at DR og TV2 kan købe rettighederne til eksempelvis danske fodboldlandskampe før kanaler med færre potentielle seere.

Indførelsen af den såkaldte sportsliste er blevet vedtaget på et møde i Kulturministeriet torsdag, oplyser Socialdemokraternes kulturordfører, Mogens Jensen (S).

Han understreger, at det har været vigtigt for Socialdemokraterne at sikre flest mulige danskere muligheden for at se kampe og andre store sportsbegivenheder med danske deltagere.

- Det er de helt store begivenheder, der kan finde fællesskabsfølelsen frem, siger Mogens Jensen i en pressemeddelelse.

Sportslisten betyder, at både OL - både vinter- og sommerudgaven - fodboldlandsholdets kvalifikations- og slutrundekampe samt kvalifikations- og slutrundekampe for både herre og damer i håndbold vil blive tilbudt DR og TV2 først

Hvis de to kanaler ikke bruger muligheden, kan andre stationer få lov at byde ind.

Der bliver også lavet en myndighed, der kan afgøre, om prisen på sportsbegivenhederne afspejler markedsværdien for at sikre, at DR og TV2 rent faktisk har mulighed for at byde ind.

Dagens Gossip