DR Sporten frygter for kvaliteten efter udflytning

Sportsredaktion i DR skal til stor undren for medarbejderne i fremtiden have hjem i Aarhus som led i en ny udflytningsplan.

I en udtalelse fra DR Sporten kritiserer medarbejderne beslutningen, som de mener vil gå ud over sportsdækningen.

- En udflytning, som ikke giver en hverken bedre eller bredere dækning af dansk sport, men som udelukkende er symbolpolitik, hvor regningen bliver sendt til licensbetalerne, lyder det om konklusionen på udflytningen i udtalelsen.

Redaktionen undrer sig over, at man vælger sportsredaktionen som mål for udflytningen, fordi redaktionen ifølge dem i forvejen er til stede i provinsen.

- Der er ikke et sekund af samtlige Superligakampe, som ikke er blevet dækket af DR Sporten.

- Vi dækker fast U21-landsholdet med base i Aalborg, kvindelandsholdet i Viborg, de tre jyske hold i håndboldens Champions League, og så sent som i aftes var vi til ishockey i Frederikshavn og Vojens.

Ultimativt frygter DR-redaktionen for kvaliteten, fordi man ikke længere er til stede i hovedstaden, hvor alle andre sportsredaktioner har hovedsæde.

- Ingen på DR Sporten har på nogen måde noget imod, at man opprioriterer en tilstedeværelse i Aarhus med den dertilhørende bredere dækning.

- Men vores store bekymring er kvaliteten af den sportsdækning, DR fremover vil kunne levere til danskerne.

- For selv om mange begivenheder finder sted ude i landet, må vi også sande, at langt størstedelen af de idrætsforbund, som vi dagligt er i kontakt med, har til huse i hovedstaden, lyder det.

DR Sporten er en af flere redaktioner, der skal flyttes fra DR Byen i hovedstaden til Aarhus og Aalborg i 2017 og 2018.

Samlet skal omkring 140 stillinger flyttes til Jylland, mens der også skal opslås omkring 30 nye stillinger i DR's jyske afdelinger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip