DR tvivlede på Eurovision-afholdelse helt til det sidste

Skrevet af admin

14/10/2014

Dagens topnyheder

Helt til det sidste tvivlede DR og generaldirektør Maria Rørbye Rønn på, at den store musikkonkurrence Eurovision kunne afholdes som planlagt.

Det fremgår af en lang række mødereferater, som en af medarrangørerne, turismeorganisationen Wonderful Copenhagen, har offentliggjort tirsdag efter politisk pres. Tilbage i januar var DR tæt på at opgive hele arrangementet, har Metroxpress tidligere beskrevet.

- Maria Rørbye Rønn fremhævede, at situationen er yderst kritisk i forhold til gennemførelsen. Man er ude over, om kontrakten er opfyldt, det handler om at sikre gennemførelse af Eurovision, fremgår det af referatet fra et præsidiemøde mellem de forskellige parter, der stod bag arrangementet, fra den 7. april.

Eurovision blev afholdt i begyndelsen af maj med det store tv-transmitterede finaleshow i B&W Hallerne 10. maj.

Siden har parterne skændtes højlydt om, hvem der har haft ansvaret for de store budgetoverskridelser, og hvem der skal betale regningen i sidste ende.

Projektselskabet bag arrangementet budgetterede med udgifter på 34,6 millioner kroner, men selskabet endte med at bruge 137 millioner.

Wonderful Copenhagen, der står bag projektselskabet, har klandret DR for med sine gentagne, optrappede krav til arrangementet at være skyld i underskuddet, mens DR har henholdt sig til, at medievirksomheden ifølge kontrakten ikke har skullet hæfte for underskuddet.

De netop offentliggjorte papirer afslører, at diskussionen om økonomien har stået på gennem store dele af planlægningsfasen.

Blandt andet har det handlet om, hvornår en række båndlagte midler skulle frigives, og om de overhovedet skulle frigives ifølge kontrakten mellem de forskellige parter.

Regningen for Eurovision er endt hos Wonderful Copenhagen, der har fået et lån til at dække udgifterne af Region Hovedstaden.

Sagen har ført til fyring af en direktør i Wonderful Copenhagen, ligesom bestyrelsesformanden er blevet udskiftet.

Turismeorganisationen har tirsdag ingen yderligere kommentarer og henviser til de fremlagte dokumenter.

/ritzau/