DR vil tvinge medarbejdere ud af hovedstaden

Det er ikke kun i regeringen, at ønsket om udflytning af arbejdspladser fylder.

DR har nu også besluttet, at man vil flytte en del af arbejdspladserne fra hovedstaden ud i landet, skriver DR i en pressemeddelelse.

Onsdag er medarbejderne i DR blevet varslet om en ny ledelsesplan, der betyder, at man flytter en række stillinger til Aarhus og Aalborg. Flytter medarbejderne ikke med, kan de risikere at blive opsagt.

Beslutningen påvirker medarbejdere i DR Nyheder, DR Danmark og DR Kultur.

Konkret drejer det sig om redaktionerne DR Sporten, DR Vejret, Madmagasinet på DR1 og Kontant på DR1. Desuden flytter DR Videnskab og Undervisning til Aalborg, mens Aarhus får en udvidet kulturredaktion.

I alt skal der tilføres 165 årsværk til Aalborg og Aarhus. Omkring 140 af de stillinger skal komme via udflytning af arbejdspladser, mens 30 vil være nyoprettede stillinger, oplyser fællestillidsmand Anne Serlev fra DR til Ritzau.

DR's ledelse fremhæver, at man allerede tidligere har styrket dækningen uden for hovedstaden ved blandt andet at udflytte Børne og Ungdomsafdelingen, og de kommende planer er næste led.

- DR er til for hele befolkningen, og vi har i de seneste år styrket DR's tilstedeværelse uden for hovedstaden. Det har været en succes, og vi tror på, at vi kan gøre endnu mere, siger Michael Christiansen, bestyrelsesformand i DR i en pressemeddelelse.

Også generaldirektør Marie Rørbye Rønn fremhæver, at tidligere udflytninger har skabt succesfulde programmer som Indefra med Anders Agger, Rigtige Mænd og Nak og Æd.

Men hun ankerkender også, at det for mange medarbejdere bliver en tung beslutning at flytte landsdel.

- Planen er et vigtigt led i at sikre, at DR også i de kommende år er relevant for hele befolkningen.

- Men jeg har også stor forståelse for, at det betyder, at mange dygtige medarbejdere kommer til at stå over for et meget vanskeligt valg siger Maria Rørbye Rønn i pressemeddelelsen.

Ifølge DR flytter de fleste redaktioner 1. januar 2017, mens DR Sporten og DR Vejret først får base i Aarhus fra 1. februar 2018.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip