DR vinder sag mod svensk forretningsmand

Københavns Byret har tirsdag afgjort, at DR3 fortsat kan sende programserien "Find Stein Baggers Penge" og nævne den svenske forretningsmand Carl Freers navn.

Retten har vurderet, at der er tale om et brud på ytringsfriheden, hvis DR forbydes at bruge hans navn.

Carl Freer lagde sag an mod DR, fordi de i samarbejde med produktionsselskabet Monday Productions har lavet programserien "Find Stein Baggers Penge", hvori Carl Freer optræder i et af de kommende afsnit, der sendes på DR3 onsdag.

Carl Freer har ikke ønsket at blive sat i forbindelse med den kriminelle danske forretningsmand, men han er tidligere chef for den svindeldømte svenske forretningsmand Mikael Ljungman, der samarbejdede med Bagger.

Håbet var at få nedlagt et fogedforbud og stoppet udsendelsen, så Carl Freers navn ikke blev sat i forbindelse med Stein Bagger og Mikael Ljungman.

Ifølge Børsen har Carl Freer besluttet at anke byrettens afgørelse til landsretten. Men det får ikke praktisk betydning for programserien, der vises som planlagt.

Carl Freer skal betale sagsomkostninger for 50.000 danske kroner.

I serien følger seerne et hold graverjournalister fra de får et tilfældigt tip om, at Stein Bagger muligvis har købt en millionvilla i Cape Town i Sydafrika og gennem deres rejse verden rundt efter at finde noget af sandheden om de mange penge.

I syv år har Bagmandspolitiet ledt efter de mere end 200 millioner kroner, der forsvandt, da Stein Baggers svindel med IT Factory blev opdaget.

/ritzau/

Dagens Gossip