DR2 Tema: Kvinder i lære som mænd

DR2 Tema har samlet en kvindepatrulje, der skal besøge mandemiljøer, for at se om kvinder kan lære noget af mænd.

Vi gider ikke høre mere om tabermænd og powerkvinder. Så nu vender DR2 Tema det hele på hovedet.

Især fordi det viser sig at mænd er mere tilfredse med tilværelsen end kvinderne er.

På lørdag 16. februar klokken 20.00 har DR2 Tema samlet en kvindepatrulje, med Ane Cortzen og Pernille Rosenkrantz-Theil, der sammen med aftenens tilrettelægger Anni Pape besøger fem mandemiljøer, for at finde ud af, hvad det er de tilfredse mænd kan, som stressede kvinder kan lære af.

På besøg hos mandlige musikere og håndboldspillere
Tilrettelægger Anni Pape har inviteret Ane Cortsen og Pernille Rosenkrantz-Theil på besøg hos musikerne Pharfar, Wafande og Shaka Loveless, fordi mænd er bedre til at være kreative sammen end kvinder er.

Håndboldspillerne Kasper Hvidt og Lars Jørgensen får også besøg, fordi mænd ofte har lettere ved at løse konflikter end kvinder.

Ane Cortsen møder også mænd på lang barsel og mænd der har hovedansvaret på hjemmefronten – mænd i nye roller, som er en gave til stressede kvinder.

Kvindepatruljens rejse slutter med en middag i Ane Cortzens mands vennegruppe, fordi deres nære venskab har betydet at de i dag alle har en flot karriere, selv om de klarede sig dårligt i gymnasiet.

Gensyn med ’Sådan er mænd’ og ’Hjælp, min kone er skidesur’
'DR2 Tema: Kvinder i lære som mænd' byder også på et godt gensyn med ’Sådan er mænd’, hvor Mads Christensen, Peter Asschenfeldt og tyve andre mænd fortæller om alt fra mænds forfængelighed, kvinders g-punkt til far-roller og magt – I en samtale om sex.

Hvordan reagerer konen, hvis manden har fået en ny kvindelig kollega? Eller hvis han kommer for sent hjem fra julefrokosten?

I gensynet med ’Hjælp, min kone er skidesur’ har en række danske mænd sneget sig ind i et lydtæt rum, og der bliver ikke lagt fingre i mellem, når de forholder sig til kvinders jalousi, ligestilling og forholdet til deres svigermødre.

De mange mænd i programmet får moralsk opbakning af blandt andet Søren Pind, blogger Michael Jalving, og livsstilsekspert Mads Christensen.

DR2 Tema: Kvinder i lære som mænd. Lørdag kl. 20.00 på DR2.

Dagens Gossip