Drabsanklagede Pistorius må forlade Sydafrika

Løberen Pistorius, der var en stor stjerne ved sommerens Paralympiske Lege i London, havde anket betingelserne for sin kaution, der blandt andet betød, at han fik inddraget sit pas.

»Jeg finder, at magistratens beslutning om ikke at give appellanten hans pas for at kunne rejse udenlands var forkert,« sagde dommeren Bert Bam ved domstolen i hovedstaden Pretoria.

26-årige Pistorius skal senere på året møde i retten, hvor han vil stå tiltalt for drabet på sin kæreste, den 30-årige model Reeva Steenkamp, som blev dræbt af skud i parrets hjem i Pretoria tidligt om morgenen 14. februar. Pistorius har hævdet, at han troede, hun var en indbrudstyv og derfor skød hende ved en fejl, mens anklagemyndigheden fastholder, at der var tale om overlagt drab.

Pistorius’ advokat har gjort gældende, at det er nødvendigt for løberen Pistorius at kunne rejse udenlands for at kunne udøve sin sport og dermed tjene penge.

»Det er ikke fordi, appellanten skal på ferie i Mauritius, det er kun for at skabe en indkomst, der er ingen anden grund,« sagde hans advokat, Barry Roux, i retten.

Retten besluttede også, at Pistorius kan vende hjem til sin luksusbolig i Pretoria, hvor drabet fandt sted.

BNB/AFP

Dagens Gossip