Drabsmænd jages i New York efter Hollywood-agtig flugt fra topsikret fængsel

To mænd dømt for drab jages af store politistyrker i New York. De eftersøgte er flygtet fra et topsikret fængsel i byen Dannemora i den nordlige del af delstaten cirka 20 kilometer fra grænsen til Canada.

Det er første gang, siden fængslet blev bygget i 1865 - eller i 150 år, at det er lykkedes indsatte at bryde ud fra stedet, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Flere end 200 betjente er sat ind i jagten på de to mænd, der beskrives som farlige. Helikoptere, specialenheder og sporhunde deltager i eftersøgningen. Der er desuden sat vejspærringer op i området.

Ifølge guvernøren i New York, Andrew Cuomo, er der tale om en spektakulær flugt.

- Det var en gennemtænkt og udførlig flugtplan, siger Cuomo.

De to undvegne, Richard Matt og David Sweat, havde celler ved siden af hinanden, og det er lykkedes dem at skære et hul i en stålbeklædt bagvæg, hvorfra de i løbet af natten krøb ud af deres celler.

Via tunneler i fængselsbygningen lykkedes det mændene at kravle uden for fængslets mure, hvorefter de menes at være sluppet ud i friheden gennem kloaksystemet. Under flugten har de anvendt el-værktøj til at skære sig gennem metalstænger og jernrør.

Hvordan, de er kommet i besiddelse af værktøj, er uklart ifølge Andrew Cuomo.

De havde begge efterladt tøj og andre genstande i deres senge for at give indtryk af, at de lå og sov. Personalet slog alarm klokken 05.30 lokal tid.

Den 34-årige Sweat afsoner en livstidsdom for at have dræbt en vicesherif i 2002, mens den 48-årige Richard Matt er dømt til 25 års fængsel for i 1997 at have bortført og slået en mand ihjel.

Den dristige flugt minder ifølge amerikanske medier om den, der beskrives i den Oscar-nominerede film "The Shawshank Redemption" fra 1994.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip