Drabsmænd på spektakulær flugt er måske blevet spottet

Skrevet af admin

21/06/2015

Dagens topnyheder

Knap 500 kilometer fra det fængsel, hvor to drabsdømte mænd på spektakulær vis slap ud for to uger siden, er nettet muligvis ved at stramme sig om de undslupne fanger.

Politiet i delstaten New York oplyser, at de to eftersøgte mænd muligvis er blevet set lørdag i Allegany County, der ligger cirka 300 miles sydvest for fængslet.

To mænd, der "passer på beskrivelsen" blev set langs en jernbanestrækning i byen Friendship, lyder det fra Joseph D'Amico, statens politichef.

- Selvom der er tale om en ubekræftet iagttagelse, opfordrer statens politi alle indbyggere, som bor i området langs grænsen mellem New York og Pennsylvania, om at være på vagt, siger han i en skriftlig udtalelse ifølge AFP.

- Hvis du ser disse mænd, så ring 911 (svarende til 112 i Danmark, red.) omgående. Henvend dig ikke til dem, de anses begge for at være meget farlige, lyder det videre.

Richard Matt og David Sweat brød ud af et topsikret fængsel i byen Dannemora i den nordlige del af New York.

Siden har de været jagtet af hundredvis af betjente, politihunde og helikoptere, og de er kommet på USA's "mest eftersøgte"-liste over "de værste af de værste" forbrydere på flugt.

Det er første gang, siden fængslet blev bygget i 1865, at det er lykkedes indsatte at bryde ud fra stedet, og flugten er af blandt andre New York-guvernør Andrew Cuomo blevet beskrevet som "gennemtænkt" og "udførlig".

De to undvegne havde celler ved siden af hinanden, og det lykkedes dem at skære et hul i en stålbeklædt bagvæg, hvorfra de i løbet af natten krøb ud af deres celler.

Via tunneler i fængselsbygningen lykkedes det mændene at kravle uden for fængslets mure, hvorefter de menes at være sluppet ud i friheden gennem kloaksystemet. Under flugten anvendte de el-værktøj til at skære sig gennem metalstænger og jernrør.

Joyce Mitchell, en kvindelig ansat i fængslet, er blevet tilbageholdt af politiet. Angiveligt var hun med til at planlægge flugten.

Blandt andet var det tilsyneladende hende, der smuglede værktøjet ind til de indsatte, og angiveligt var det meningen, at hun skulle have samlet dem op i en flugtbil uden for fængslet, skriver Reuters.

Den sidste del fortrød hun dog, da hun fik kolde fødder, lyder det.

David Sweat afsoner en livstidsdom for at have dræbt en vicesherif i 2002, mens Richard Matt er dømt til 25 års fængsel for i 1997 at have bortført og slået en mand ihjel.

/ritzau/