Drabssagen mod Blade Runner genoptages

I et rent eventyrligt øjeblik gav Oscar Pistorius anledning til begejstring og glædestårer ved de seneste Olympiske Lege, da han iført benproteser deltog på lige fod med resten af atleterne på 400-meter-disciplinen.

Tirsdag er den præstation for længst visket væk og erstattet af en langt mere dyster kendsgerning. 14. februar i år blev omverdenens syn ændret på Pistorius, da han på tragisk vis skød og dræbte kæresten Reeva Steenkamp i parrets hjem.

Oscar Pistorius, der i februar blev løsladt mod kaution, mens sagen kører, forventes blot at være til stede i retssalen i den sydafrikanske by Pretoria i få minutter. Det skyldes, at anklageren formentlig vil bede om udsættelse, så politiet kan gennemføre deres undersøgelser i sagen. Det skriver flere engelske medier.

Oscar Pistorius har allerede indrømmet at have skudt fire gange gennem en toiletdør i parrets hjem, hvor Reeva Steenkamp befandt sig. Men han nægter at have gjort det med fuldt overlæg, eftersom han troede, at personen bag døren var en indbrudstyv. Sådan lyder forklaringen.

Et af hovedbeviserne, der skal klarlægge sagen, er, hvorvidt han nåede at tage sine benproteser på, inden skuddene faldt, hvilket skudvinkler og afstand fra skudhullerne i døren skal klarlægge.

Selv hævder Oscar Pistorius selvsagt ikke at have nået at tage sine benproteserne på. Desuden undersøges tidligere telefonsamtaler parret imellem samt vidner bosat tæt på gerningsstedet, der mener at have hørt råb og skrig fra parrets hus om natten, hvor episoden indtraf.

Siden tragedien fandt sted, har offentligheden kun fået ganske få glimt at den anklagede atlet, der er gået i skjul hos noget familie. Ud over få kirkebesøg er Pistorius kun set i offentligheden ganske få gange.

- Det skete 14. februar. Hvor er vi nu? Der er gået tre og et halvt måned. Tingene skal blive normale igen. Vi håber alle, at han kommer til at konkurrere igen, fordi han er et naturtalent, siger atletens tante, Lois Pistorius, ifølge The Guardian.

Sagen har været meget omdiskuteret, og det blev ikke bedre af, at der i slutningen af maj dukkede uhyggelige billeder op fra gerningsstedet. Lois Pistorius mener, at det er politiet , der står bag det.

- De er lækket af politiet. Men min mening om det er ligegyldig. Det vigtigste er, at han får en fair rettergang, og sandheden kommer frem, så folk forstår, at det var en forfærdelig tragedie og et uheld.

Tirsdagens retsmøde finder sted klokken 9.00 dansk tid, og du kan læse mere om sagen på sporten.dk.

 

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip