Drabssigtet mor: Jeg har gjort det utilgivelige

Den 26-årige mor, der har erkendt at have kvalt sin fireårige søn, forklarer, at hun gjorde det, fordi hun ikke længere kunne overskue, "hvordan han skulle få et godt liv".

Derfor lagde hun en pude over drengens ansigt og satte sig på ham, indtil han ikke længere gav livstegn fra sig.

Det fremgår af den drabssigtede kvindes forklaring i Retten i Aarhus fredag formiddag.

Det er anklager Peter Rydder, som refererer kvindens forklaring, da hun ikke har ønsket at afgive forklaring, mens pressen er til stede.

Af forklaringen fremgår det, at kvinden traf den skæbnesvangre beslutning natten til torsdag. Om morgenen skrev hun angiveligt et afskedsbrev og en sms til sin søster.

Her skrev den drabssigtede kvinde: "Undskyld, det er slut nu. Jeg har gjort det utilgivelige".

Der blev fundet blodstænk i badeværelset i lejligheden, og det kunne antyde, at kvinden har forsøgt at gøre skade på sig selv.

Kvinden satte sig senere torsdag i toget på vej mod København, men da toget nåede Odense, valgte hun at stige ud og melde sig til politiet.

På samme tidspunkt var Østjyllands Politi rykket ud til lejligheden i det centrale Aarhus, hvor det makabre fund blev gjort.

Her traf politiet kvindens 21-årige kæreste, som blev anholdt, men senere løsladt. Han sigtes fortsat for medvirken til drab.

Den 21-åriges rolle i sagen er efter alt at dømme begrænset. Ifølge anklageren var den 21-årige upåklædt og lå angiveligt og sov, da politiet bankede på døren. Han vidste tilsyneladende intet om, hvad der var hændt barnet i nattens løb.

Ved grundlovsforhøret var det en tydeligt brødebetynget mor, der satte sig foran dommer Poul Holm.

Den 26-årige, der angiveligt har østeuropæisk baggrund, afgav forklaring for lukkede døre, og på et tidspunkt brød den unge mor hulkende sammen og måtte forlade lokalet.

Dommeren besluttede at følge anklagerens indstilling om varetægtsfængsling i fire uger i surrogat. Det betyder, at kvinden fængsles på en psykiatrisk afdeling. Samtidig har retten afgjort, at kvinden skal mentalundersøges.

Barnets biologiske far er underrettet, oplyser politiet.

/ritzau/

Dagens Gossip