Drabssigtet sygeplejerske har personlighedsforstyrrelse

En 31-årig drabssigtet sygeplejerske lider af en personlighedsforstyrrelse, der er kendetegnet ved en vedvarende søgen efter spænding i tilværelsen.

Andre træk ved en såkaldt histrionisk personlighedsforstyrrelse, som kvinden lider af, tæller desuden "tilbøjelighed til dramatisering", "egocentricitet" og "manglende tanke for andre", siger anklager Michael Boolsen tirsdag eftermiddag i Retten i Nykøbing Falster.

Her kræver anklageren kvindens varetægtsfængsling forlænget med yderligere fire uger. Og det er i den forbindelse, at han præsenterer retten for en personundersøgelse, som kvinden har gennemgået.

På trods af personlighedsforstyrrelsen vurderes kvinden imidlertid som egnet til at modtage en almindelig straf, hvis hun ender med at blive dømt, siger Boolsen.

Den spinkle sygeplejerske er sigtet for fire drab og et drabsforsøg, som alle kan relateres til hendes funktion som sygeplejerske på Nykøbing Falster Sygehus.

Hertil kommer en sigtelse for at udsætte sin syvårige datter for fare ved at give hende det kraftige og afhængighedsskabende sovemiddel Zopiklon.

Siden sin anholdelse i begyndelsen af marts har den sorthårede kvinde nægtet sig skyldig, og hendes forsvarer har gentagne gange efterspurgt et motiv til de påståede drab.

Et sådant har anklagemyndigheden ikke leveret, men med resultatet af personundersøgelsen har anklagemyndigheden altså for første gang antydet, hvad der kan være baggrunden.

Dommeren ved tirsdagens retsmøde mener da også, at der er begrundet mistanke om kvindens forbrydelser. Hun fængsles frem til 8. december.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip