Drabstiltalt: Jeg ville bare stoppe hendes skrig

En 48-årig kvinde fra Italien døde sidste sommer i Lyngby, da hendes udlejer kvalte hende. Men det var en fejl, at det gik så vidt, fortæller manden torsdag eftermiddag i Retten i Lyngby.

- Tumulten udviklede sig, og vi faldt begge på gulvet. Hun skreg meget højt. Jeg blev bange. Ubevidst havde jeg min hånd på hendes mund. Bagefter på halsen. Det eneste, jeg ville, var, at hun skulle være stille, siger den 31-årige i retten.

Manden, der kom til Danmark fra Syrien i 2011, er tiltalt for drab på den logerende i juli 2014, men han nægter sig skyldig. Han erkender dog, at han er skyld i kvindens død.

Desuden har han voldtaget to tidligere lejere, mener anklagemyndigheden.

Den første voldtægt blev anmeldt i maj sidste år, og den 31-årige blev anholdt, men siden løsladt. Dommerne lagde nemlig vægt på udlejerens forklaring om, at der var tale om frivillig sex - og ikke voldtægt.

- Den italienske kvinde truede med at gå til politiet eller fortælle den næste lejer om anklagen om voldtægt, siger manden i retten.

Og det var altså grunden til, at der opstod tumult mellem den 31-årige og den italienske kvinde, som dengang i juli var i gang med at flytte fra lejligheden.

Kvinden havde umiddelbart forinden krævet, at manden erstattede en flaske vitaminer, som udlejeren havde smidt ud. Desuden ville hun have en del af sin husleje tilbage, fortæller den tiltalte, der tog halsgreb på kvinden.

- Det var ubevidst i starten, men selvfølgelig blev det bevidst. Tanken var, at hun skulle holde op med at skrige, siger den 31-årige om halsgrebet.

- Så fandt jeg ud af, at hun var død, siger han.

Herefter lagde han liget i en kuffert og kørte af sted med den i en cykeltrailer. Kufferten efterlod han i et buskads nær Klampenborgvej i Kongens Lyngby.

- Tanken opstod på vejen, at jeg skulle smide kufferten, hvor jeg gjorde. Det var omkring klokken 18 om aftenen. Jeg skaffede mig også af med cykeltraileren, inden jeg kom tilbage til lejligheden, siger den tiltalte.

Den italienske kvinde havde kun boet hos manden i knap to uger.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip