Drabstiltalt sygeplejerske sendte billede af døde patienters tåsedler

Skrevet af admin

25/04/2016

Mest læste i dag

Det var en stime af små indicier og usandsynlige begivenheder, der i begyndelsen af 2015 fik en sygeplejerske fra Nykøbing Falster til at mistænke en kollega for drab på patienter.

Det fortæller kvinden mandag i Retten i Nykøbing Falster. Her er hun indkaldt for at vidne mod den 31-årige kollega, der er anklaget for tre drab og et drabsforsøg.

- Det var mange bække små. Det var patientforløb, som gentog sig. Ting, der var meget påfaldende. Jeg har en opfattelse af, at C (den tiltalte, red.) har et meget afslappet forhold til sandheden. Hun blev ofte taget i mindre usandheder, siger vidnet.

- Jeg husker, at jeg studser enormt over, hvad der faktuelt er sket, og hvad C fortæller. Der er nogle patientforløb, der undrer mig meget, forklarer sygeplejersken.

Mistanken blev styrket yderligere efter en vagt i midten af februar. Her havde flere patienter fået det dårligt, efter at den tiltalte havde overtaget ansvaret for dem.

- Det er patienter, som jeg har vurderet som stabile, men som pludselig får det dårligt. Jeg kan ikke slippe tanken om, at C står bag. Jeg forestiller mig, at hun giver dem diverse medikamenter, som gør, at de bliver dårlige, siger vidnet.

Da de to kvinder 14 dage senere skulle på vagt sammen, besluttede vidnet sig for at holde særligt øje med kollegaen.

- Jeg er ængstelig. Jeg frygter, at der kommer gang i gaden, hvis man kan sige det så frit, husker sygeplejersken.

I løbet af aftenen og natten døde tre patienter, mens en fjerde måtte genoplives. To af de afdøde er sygeplejersken nu tiltalt for at have slået ihjel.

Det var kollegaens kæreste - en overlæge på akutafdelingen - der den efterfølgende dag valgte at kontakte politiet på baggrund af vidnets observationer.

Den tiltalte nægter sig skyldig i alle anklager. Hun hævder, at hele sagen bunder i sladder og personlige intriger.

Eksempelvis er det kommet frem, at der på akutafdelingen florerede rygter om, at den tiltalte og hendes anmelder - overlægen - havde en affære. Vidnet afviser imidlertid fuldstændig, at sagen er nogen form for hævntogt.

Dommen i den usædvanlige drabssag ventes i slutningen af juni.

/ritzau/