To dræbt af skud i Athen nær Gyldent Daggry

To personer blev dræbt og en tredje hårdt såret, da to mænd på en motorcykel åbnede ild mod dem i Athen nær det sted, hvor det nynazistiske parti Gyldent Daggry har hovedkvarter, oplyser det græske politi.

Det er ikke umiddelbart klart, om der er flere ofre, og baggrunden for angrebet er ikke klarlagt.

- Vi ved ikke, om det var politisk motiveret, siger en talsmand for politiet.

Skuddrabene sker få uger efter, at seks ledende medlemmer af partiet er blevet anklaget for at være involveret i en kriminel organisation.

Gyldent Daggry var perifert i Grækenland i mange år, men fik en hel del nye tilhængere, da Grækenlands økonomi brød sammen i 2008.

Partilederen Nikos Michaloliakos blev i 2010 for første gang folkevalgt og kom i byrådet i hovedstaden Athen, hvor tilhængere mødte ham med fascistisk hilsen.

Ved parlamentsvalget i juni 2012 vandt partiet syv procent af stemmerne. 426.000 grækere stemte på Gyldent Daggry.

Siden da er det dog gået ned af bakke. Partiaktivister har været med i mange demonstrationer, som er endt med vold mod udlændinge, og medlemmer sættes i forbindelse med en serie drab på indvandrere.

Efter rapperen og anti-fascisten Pavlos Fissas den 17. september blev dræbt og samt et drab på en indvandrer tidligere i år, har regeringen fjernet Michaloliakos' og seks andre medlemmers immunitet.

Hele den øverste ledelse sidder nu indespærret i et topsikret fængsel i Athen.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip