To dræbt og 180 indlagt efter flystyrt i San Francisco

Flere end 180 personer er blevet kørt til hospitalet efter den flyulykke i San Francisco, der lørdag kostede to personer livet.

Asiana Airlines-flyet fra Seoul i Sydkorea havde i alt 307 personer om bord, da det forulykkede under landingen til den internationale lufthavn i den amerikanske storby og brød i brand. Flyet mistede sin hale, og der lå en strøm af vragdele rundt om det.

De første 49 sårede blev kørt til lokale hospitaler umiddelbart efter ulykken, mens 132 andre fulgte efter senere med mindre skader, lyder det fra byens brandvæsen.

De to dræbte var kinesiske statsborgere, rapporterer det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap, der citerer landets transportministerium for oplysningen.

Fem af de sårede, der er indlagt på San Francisco General Hospital, er i kritisk tilstand, fortæller talskvinde Rachael Kagan. Hun tilføjer, at hospitalet tager sig af i alt 52 patienter, der har fået forbrændinger, benbrud eller indvendige skader.

- Det er utroligt og meget heldigt, at vi har så mange overlevende, lyder det fra borgmester i San Francisco Ed Lee.

Det bliver nu undersøgt, hvordan ulykken kunne ske, lyder det fra den amerikanske havarikommission, National Transportation Safety Board.

- Vi ser på alting, siger formand Deborah Hersman.

- Alt er på bordet. Vi bliver nødt til at samle fakta, før vi kan komme med konklusioner, lyder det.

Overlevende passager Benjamin Levy mener, at flyet var fløjet for lavt ind på landingsbanen.

- Jeg kender lufthavnen ret godt, så jeg tænkte, at han var kommet ind for lavt og for hurtigt. Han forsøgte at give den gas for komme op igen.

- Men det var for sent, så vi ramte landingsbanen ret slemt, og så begyndte vi at flyve op i luften igen og landede igen ret hårdt, siger han til en lokal NBC-radiostation.

Ifølge Asiana Airlines var der 141 kinesere, 77 sydkoreanere, 61 amerikanere og en japaner blandt passagererne. Det sydkoreanske flyselskab har ikke oplyst, hvor de øvrige passagerer er fra.

Ulykken er den første med dødelig udgang for et fly af typen Boeing 777, der er populær til langdistanceflyvninger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip