To dræbt og syv såret i kurdisk bilbombeangreb i Tyrkiet

Skrevet af admin

09/07/2016

Dagens topnyheder

Kurdiske oprørere har angiveligt udført et bilbombeangreb mod et militært anlæg i det sydøstlige Tyrkiet lørdag. En tyrkisk soldat og en civil person har mistet livet, mens syv andre er såret.

Det oplyser tyrkiske sikkerhedskilder ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Myndighederne siger, at oprørere fra Kurdistans Arbejderparti (PKK) står bag angrebet, som var målrettet en militærpost i landsbyen Cevizpinar i Mardin-provinsen nær grænsen til Syrien.

Efter bilbomben var eksploderet, åbnede oprørerne ild mod militærposten, siger sikkerhedskilderne.

Angrebet fandt sted lørdag formiddag dansk tid.

Det tyrkiske militær og oprørere fra PKK har dagligt været i sammenstød, efter en toårig våbenhvile mellem de to parter faldt til jorden i juli sidste år.

I kampene er tusindvis af oprørere, medlemmer af sikkerhedsstyrkerne og civile blevet dræbt.

Det seneste angreb kommer dagen efter, at tyrkiske soldater dræbte 19 PKK-oprørere i sammenstød andre steder i den overvejende kurdiske region.

Antallet af bombeangreb i Tyrkiet er i det hele taget steget i løbet af det seneste år.

Angrebene er dels foretaget af den militante gruppe Islamisk Stat (IS) og dels af militante kurdiske grupper, der er begyndt at angribe Istanbul og hovedstaden, Ankara.

PKK indledte et væbnet oprør mod det tyrkiske styre i 1984. Siden er omkring 40.000 mennesker blevet dræbt i konflikten.

PKK kæmper for et kurdisk hjemland i den sydøstlige del af Tyrkiet. I begyndelsen krævede PKK uafhængighed, men gruppen har siden ændret kravet til mere selvbestemmelse og rettigheder for det kurdiske mindretal.

Tyrkiet er den sjette største turistdestination i verden, men landet har fået færre besøgende, efter at hundredvis af mennesker er blevet dræbt af bomber det seneste år.

/ritzau/