Dræbt soldat var familiefar

Lee Rigby kom fra Manchester og var far til en søn på to år. Han var trommeslager i infanteriet i den britiske hær.

Forsvarsministeriet skriver i en erklæring, at Rigby var »en ekstremt populær soldat. Han var vellidt og respekteret af alle og en passioneret tilhænger af fodboldklubben Manchester United«

Han blev i 2009 udstationeret i Helmandprovinsen i Afghanistan.

To mistænkte, der blev ramt af politiets skud efter onsdagens angreb i byen Woolwich, er stadig anholdt.

Yderligere to er blevet anholdt i forbindelse med angrebet.

Ifølge Scotland Yard er de to senest anholdte en mand og en kvinde - begge 29 år.

Lee Rigby blev angrebet af to mænd på fortovet på en hovedgade, 50 meter fra en skole og 200 meter fra Woolwich Kaserne. I en blå Vauxhall pløjede gerningsmændene den 25-årige soldat ned. De sprang derefter ud af bilen med knive, en machete og en kødøkse og hakkede bare løs i ham som om, de ville »flå hans organer ud«, som et vidne sagde.

Chokerede råbte vidner: »Stop, stop«, men blot med det resultat, at den ene gik tilbage til bilen og tog en pistol, som han viftede truende med.

Efter at have hakket soldatens hoved halvt af, slæbte de ham ud på kørebanen og efterlod et bredt blodspor. Men den chokerende scene udviklede sig ifølge vidner også bizart, da de to mænd løb op og ned ad gaden for at få folk til at tage billeder af dem og filme dem. Senere stod det klart, at det ikke var tilfældigt, for de ønskede at aflevere et politisk budskab.

På en filmoptagelse fortalte Michael Olumide Adebolajo nøgternt – med kødøksen og en slagterkniv i den ene af sine blodindsmurte hænder – at det britiske folk først kan »leve i fred«, når Storbritannien har trukket alle sine tropper hjem.

Dagens Gossip