Drama: Curlingherrerne er klar til EM-semifinale

Danmarks curlingherrer kan fortsat drømme om guld ved det igangværende EM i Stavanger.

Torsdag aften vandt skipper Rasmus Stjernes mandskab et sandt drama med 6-5 over Skotland.

Kampen var en yderst tæt affære fra start til slut. Afgørelsen kom først i 10. og sidste ende, hvor Skotland ellers havde fordelen af at have den sidste sten. Men Danmark fik det ene point i enden og sejrede.

Danmark var foran 1-0 efter første ende og udlignede til 2-2 efter tredje ende. Efter fjerde og femte ende var danskerne bagud 2-4.

I sjette ende scorede Danmark to point og udlignede igen, hvorefter skotterne nok engang bragte sig foran 5-4 efter syvende ende.

Danmark scorede et enkelt point i ottende ende, og inden de sidste to ender var stillingen 5-5. Ingen af holdene scorede point i niende ende, og dermed var der lagt op til dramaet i 10. ende.

Curlingherrerne har leveret fine resultater ved EM. I gruppespillet vandt danskerne holdets seks første kampe, og det endte med i alt syv sejre og blot to nederlag. Danmark indledte faktisk EM med en 10-6-sejr over netop Skotland.

De norske værter spillede sig på samme tid direkte i finalen med en 7-4-sejr over Schweiz.

Schweizerne får endnu en mulighed for at spille sig i finalen, når de møder Danmark i semifinalen fredag aften. Taberen af det opgør møder Skotland i bronzekampen.

Også de danske curlingkvinder kan fortsat drømme om guld. Skipper Lene Nielsens mandskab møder fredag eftermiddag klokken 13 Sverige. Vinderen går videre til semifinalen, mens taberen skal ud i en bronzekamp.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip