Drama i Forligsinstitutionen: - Forhandlingerne genoptaget

Et forslag om at følge en finsk model for lærernes arbejde har genåbnet forhandlingerne mellem lærerne og Kommunernes Landsforening kort efter nedbruddet.

Forhandlingerne mellem Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening (KL) nåede at være brudt sammen i cirka en halv time.

Kort for klokken 21 forlod lærernes chefforhandler, Anders Bondo Christensen, og KLs chefforhandler, Michael Ziegler, Forligsinstitutionen uden en aftale og uden aftale om at skulle mødes igen.

Kort efter sendte Danmarks Lærerforening en mail til KL, hvori der var en forslag om, at man kunne forsøge sig med »den finske model« for at blive enige om en aftale.

»Jeg er meget forundret og rystet over den her måde at forhandle på. Cirka et minut efter, at vi er gået fra hinanden får vi en mail fra Danmarks Lærerforening. Det er meget mærkeligt det her,« sagde Michael Ziegler til TV2 News.

»Jeg kender ikke den finske model, men hvis I gerne vil bringe den i spil, så lad os gå tilbage og tale om det,« sagde Michael Ziegler direkte henvendt til Anders Bondo Christensen i noget, der mindede om forhandlinger for åben skærm.

Anders Bondo Christensen svarede, delvist til TV 2 News kamera, delvist til Michael Ziegler:

»Hvis jeg kan lave en aftale med Michael om, at vi følger den finske model, så vil jeg og alle lærerne være meget, meget glade.«

Med »den finske model« henvises der blandt andet til, at lærerne skal undervise et fast antal timer om ugen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip