Drama i Supercup: Bayern straffede Chelsea til sidst

Sidste sæsons vindere af Champions League og Europa League, Bayern München og Chelsea, mødte fredag aften hinanden i den europæiske Supercup. 

Og det opgør blev noget af et drama med forlænget spilletid og straffespark. Efter den ordinære spilletid var stillingen 1-1, mens det stod 2-2, da den forlængede spilletid var overstået.

Her var Bayern München de skarpeste og sejrede med 5-4.   

I første halvleg af den ordinære tid var sydtyskerne klart dominerende i både spil og chancer, og Franck Ribéry var tæt på at få bolden i nettet i de første 45 minutter.

Det var dog Chelsea, der førte ved pausen efter en fremragende scoring. Eden Hazard oversprintede fire Bayern-spillere og spillede videre ud til Andre Schürrle, der spillede bolden ind i feltet, hvor Fernando Torres hamrede bolden ind til 1-0.   Opgøret var en gentagelse af Champions League-finalen fra 2012 og blev traditionen tro spillet oven på lodtrækningen til gruppespillet i de europæiske klubturneringer.  

På trænersiden var det også et gensyn mellem Pep Guardiola (Bayern) og José Mourinho (Chelsea), der havde talrige opgør mod hinanden fra deres tid i Spanien. De har dog begge søgt nye græsgange i hver deres respektive klubber.

Kort ind i anden halvleg kom endnu en flot scoring og denne gang med en Bayern-fod som afsender. Europas bedste fodboldspiller, Franck Ribéry, sparkede bolden ind med et fremragende skud, som Petr Cech ikke kunne nå ud til.

Chelsea havde flere gode hovedstødsmuligheder i anden halvleg - blandt andet fra David Luiz og Ivanovic. Med fem minutter igen kom der dramatik i kampen, da Ramires blev sendt i bad før tid efter at have modtaget sit andet gule kort. 

Der blev ikke scoret yderligere i den ordinære spilletid, men bare to minutter inde i den ekstra spilletid blafrede netmaskerne endnu en gang. Med ti mand på banen formåede Chelsea at score til 2-1, da Eden Hazard hamrede bolden i mål. En scoring der næsten var identisk med Franck Ribérys.

Bayern München pressede hårdt på i de sidste ti minutter af den forlængede spilletid, og det gav pote. Med få sekunder tilbage lykkedes det for Javier Martinez at udligne. 

I straffesparkskonkurrencen blev det hele afgjort på det allersidste spark, da Chelseas Romelu Lukaku brændte på Manuel Neuer, og så kunne Bayern München løfte trofæet. 

Dagens Gossip