Drama om nævninge i drabssag mod tre teenagere

Skrevet af admin

21/10/2013

Dagens topnyheder

En nævning er blevet sendt hjem, mens retten har drøftet yderligere en nævnings tilstedeværelse i forbindelse med en drabssag ved Retten på Frederiksberg mandag formiddag.

Sagen drejer sig om drabet på 21-årige Jon Patorra, der blev dræbt af et enkelt knivstik i september 2012. Drabet blev begået på Jydeholmen i Vanløse ved København.

Allerede inden sagen kom i gang meddelte retsformand Kari Sørensen, at en af de seks nævninge i sagen var blevet erstattet af en suppleant.

- Det har ikke været helt klart, om den nævning har været inhabil i sagen på grund af en relation til en forurettet, lød begrundelsen fra retsformanden.

Efter den meddelelse brød forsvarsadvokat Gitte Juul Jensen ind, og igen var det en nævning, som var i fokus.

- Min klient føler sig lidt utryg ved, at der er en nævning, som har medvirket i en anden sag som domsmand, hvor han har været tiltalt. Og i den sag er der kommet nogle oplysninger frem, lød indvendingen fra Gitte Juul Jensen.

Det fik retten til at trække sig tilbage for at overveje om endnu en nævning skulle sendes hjem. Men efter et kvarters overvejelser kunne Kari Sørensen meddele, at det ikke ville komme til at ske.

- Vi kan bekræfte, at den pågældende nævning har medvirket i en sag, hvor en af de tiltalte er blevet dømt. Vi mener ikke, at det kan føre til inhabilitet hos nævningen, lyder vurderingen fra Kari Sørensen.

De tre tiltalte, som er 16, 17 og 19 år gamle, nægter sig skyldige i anklagen om drab, som de tre ifølge anklager Trine Sorgenfri har begået i forening, selv om Patorra kun blev tildelt ét knivstik.

Den 17-årige erkender dog at have stukket Patorra, men ifølge hans advokat, Kåre Pihlmann, bør det anses som vold med døden til følge. Den 17-årige kræver under alle omstændigheder frifindelse, da han påberåber sig nødværge.

/ritzau/