Drama på isen: Danmark slået på straffe af Tjekkiet

. Netop straffeslag er en dansk specialitet med 12 sejre i de seneste 13 straffeslagskonkurrencer, men i Globen glippede det.

Trods nederlaget en meget stor dansk præstation mod et hold med ti spillere fra NHL og seks fra den russiske liga, KHL.

Tjekkiets 1-0 mål faldt knap seks minutter inde i tredje periode og blev signeret backen Zbynek Michalek, Mikkel Bødkers holdkammerat i Phoenix Coyotes.

I fuld fart kørte han over blue line på højrekanten og hamrede pucken ind i Simon Nielsens stokside.

Morten Poulsen kvitterede fire minutter før tid efter fremragende forarbejde af Kim Staal, som kørte rundt om buret og med en tværpasning spillede Morten Poulsen fri tæt under mål.

Forinden havde Mikkel Bødker en stor chance, men overplacerede skuddet.

Tjekkiet fik sin første store chance i det andet minut. Markus Lauridsen tabte pucken på blue line, men blev reddet af stangen.

Danmarks bedste tilbud i første periode tilfaldt Morten Green på en brillant frispilning af den kommende Hamburg Freezers-slider Morten Madsen, som igen spillede en stor kamp.

I anden periode var den bedste detalje en feberredning af Simon Nielsen, som greb Carolina Hurricanes-spilleren Jiri Tlusty ud.

Spilleren fra Lukko Rauma viste gennem hele kampen sin høje klasse og markerer sig flot som Danmarks førstemålmand.

Philip Larsen leverede en ny pragtpræstation med en utrættelig arbejdsindsats.

Dallas-stjernen dannede et stærkt backpar med defensive Stefan Larsen, som mærkeligt nok ikke fik sin kontrakt med Malmö Redhawks forlænget, men ikke behøver at frygte arbejdsløshed efter VM. To meter-manden fra Philadelphia, Oliver Lauridsen, har bragt det fysiske islæt ind på holdet og var en værdifuld klippe i de bageste linjer med sin aggressivitet og enorme rækkevidde.

Som Per Bäckman formulerer det:

- Han dækker jo halvdelen af forsvarszonen. Danmark havde sin bedste angrebskæde i Mikkel Bødker, Julian Jakobsen og Nichlas Hardt. Mads Christensen var med i opvarmningen, men måtte opgive at spille efter et skud på låret i Slovenienskampen. Bagsiden af låret var svulmet voldsomt op, og det er tvivlsomt, om den tredobbelte tyske mester fra Eisbären Berlin kan spille mere i VM.

- Lykkes det Mads at blive klar, er det en bonus, siger en forsigtig Per Bäckman.

Sidste år måtte Mads Christensen melde afbud til VM på grund af sygdom, så han har ikke været heldig i de store mesterskaber på det seneste.

Daniel Nielsen er i forvejen ude med en skulder, der blev slået af led i en grim boarding mod Norge.

Er Per Bäckman uden Mads Christensen og Daniel Nielsen, trøster han sig med, at Vancouver-forwarden Nicklas Jensen lander i Stockholm torsdag aften og VM-debuterer på lørdag mod Schweiz.

Samtidig med det dansk/tjekkiske opgør spillede Rusland og Frankrig i Hartwall Arena i Helsingfors, og de undertippede franskmænd leverede en af turneringens største overraskelse med en sejr på 2-1.

De såkaldt små nationer findes ikke længere.

VM, Stockholm

Tjekkiet-Danmark 2-1 (0-0, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0)

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip