Drama: Vejle vandt lokalopgøret mod Horsens - se billederne her

Det blev Vejle, der vandt 'slaget om Østjylland' mod AC Horsens.

For øjnene af 4.554 tilskuere på Casa Arena i Horsens sikrede Vejle-træner Tonny Hermansen tropper sig en overraskende sejr på 3-2 over Superliga-nedrykkerne.

Første halvleg i den dramatiske og tempofyldte kamp blev et studie i, hvordan forsvarsspil ikke skal spilles.

Hjemmeholdet manglede karantæneramte Steffen Kielstrup samt skadede Nabil Aslam og Morten Rasmussen.

Det betød, at Anders Randrup, Frederik Helstrup, Søren Jensen og Erik Marxen dannede fire-back-kæde.

Men det vil være synd at sige, at de udnyttede chancen. Sjældent har man i dansk fodbolds næstbedste række set så dårligt udførte markeringer.

Vejle kom foran 1-0 efter 10 minutters spil, da venstrebacken Joao Pereira, som efter sidste sæson blev vejet og fundet for let i Superliga-klubben FC Nordsjælland, spillede Andreas Albers Nielsen i fri scoringsposition.

Den 192 centimeter høje forward udnyttede chancen ved iskoldt at passere Thomas Villadsen i Horsens-målet med et fladt skud.

Seks minutter senere var Andreas Albers Nielsen atter på færde, da han efter et kæmpe-kiks af Horsens-stopperen Frederik Helstrup smart lobbede bolden fra en forholdsvis spids vinkel over Thomas Villadsen og ind i netmaskerne.

Efterfølgende havde Horsens-angriberen Ken Fagerberg chancen for at reducere. Det lykkedes ikke, og i stedet kunne Vejle gå til pausen med en føring på 3-0, da Nicolaj Agger blev spillet fri af 'kampens spiller' Andreas Albers Nielsen.

Horsens overtog dirigentstokken fra anden halvlegs begyndelse.

Det var ikke mindst træner Johnny Mølbys fortjeneste.

Han hev stopperen Søren Jensen og angriberen Ken Fagerberg ud, og erstattede dem med henholdsvis Troels Kløve og André Bjerregaard.

Mens Kløve fik stabiliseret forsvaret, leverede Bjerregaard målsøgende spil i front.

Man skulle dog frem til det 60. minut, før Horsens kom på scoringstavlen.

Her begik Christian Sivebæk et tvivlsomt dømt straffespark mod Jeppe Mehl, og på det efterfølgende skud fra 11-meter-pletten passerede veteranen Martin Retov udeholdets målmand Kristian Fæste.

Selvom Vejle-mandskabet kæmpede bravt, fastholdt Horsens sin dominans, og 11 minutter senere reducerede André Bjerregaard til slutresultatet 2-3.

Trods nederlaget ligger Horsens stadig på 1. divisions andenplads efter Hobro.

Drømmen om et hurtigt Superliga-comeback lever derfor stadig.

Men ifølge AC Horsens-direktør Henrik Ravn skal man hurtigst muligt på ret spillemæssigt spor igen.

- Vi skal placere os på en af 1. divisions to oprykningspladser i denne sæson, siger Henrik Ravn, der fortæller, at klubben forventer at komme ud af indeværende regnskabsår med et underskud på mellem 13 og 15 mio. kroner.

- Til nytår vil vores egenkapital være reduceret til otte mio. kroner. Det siger derfor sig selv, at det ikke mindst økonomisk vil være skidt med ét år mere i 1. division.

Hvis oprykningen glipper, forudser Henrik Ravn, at AC Horsens tvinges til at reducere lønudgifterne.

- Vi vil ikke have råd til at have så mange spillere på kontrakt som nu. Men heldigvis bakker sponsorerne os flot op. Vi vil derfor stadig have råd til at have et konkurrencedygtigt hold.

I Vejle Boldklub, der med sejren rykkede op på tredjepladsen, er man knapt så pressede.

- I sidste sæson satte vi alle sejl til i bestræbelserne på at rykke op. Det kiksede desværre. Så nu er vi startet forfra. Oprykning i denne sæson er derfor ikke et krav. Men vores ambitioner er store. Den overordnede målsætning er, at vi i 2018 er tilbage i toppen af dansk fodbold. Jeg synes, der er god grund til at være optimist. Vores talentudvikling kører fortrinligt. Ad den vej satser vi på selv at producere vores Superliga-spillere, siger Vejle Boldklubs sportschef Mads Bro Hansen, der håber, at man trods et underskud på 3,8 mio. kroner i årets første seks måneder kommer ud af 2013 med et nul-regnskab.

- Det ser meget positivt ud for os i øjeblikket. Da vi gik på sommerferie havde vi kun 11 spillere i truppen. Men de seneste par måneder synes jeg, at vi har fået stablet et fint og slagkraftigt hold på benene, siger Mads Bro Hansen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip