Dramatisk rekordforsøg ved Grand Canyon vises direkte på Kanal 5

Søndag den 23. juni skriver Kanal 5 tv-historie i Danmark med en direkte transmission fra et livsfarligt rekordforsøg i Grand Canyon. Den amerikanske ”Skywalker” Nik Wallenda vil forsøge at krydse Grand Canyons Little Colorado River Gorge på line i mere end 450 meters højde uden nogen form for sikkerhedsforanstaltninger.

På den anden side af Grand Canyon vil Nik Wallendas hustru og deres tre børn vente på deres modige far.

Lykkes det for den karismatiske ”Skywalker” at gennemføre rekordforsøget, er det første gang, at et menneske har gået så langt på en line uden sikkerhedsudstyr.

Nik Wallenda er kendt fra Discovery Channels program ”Live on a wire” og blev for alvor kendt, da han i juni 2012 krydsede Niagra Falls på line. Nu er han igen klar til at sætte livet på spil foran alverdens kameraer. Vovehalsen Nik vil bære to kameraer, en mikrofon og være i konstant dialog med sin far og træner under hele rekordforsøget.

Der vil være kameraer placeret i bunden af Grand Canyon og selvfølgelig kameraer i helikoptere, der sørger for, at seerne får det hele med.

Niks familie har været cirkusartister siden 1700-tallet. I 1978 styrtede Niks bedstefar i døden under et rekordforsøg i Puerto Rico, men det afholder ikke Nik Wallenda for igen at sætte livet på spil:

- Det, jeg gør, kræver en utrolig mental styrke. Det er mere en mental udfordring end en fysisk udfordring. Så det er vigtigt, at jeg ikke lader tankerne tage over. Jeg mistede min bedstefar i San Juan i Puerto Rico i 1978, da han var 73 år gammel. Desværre var linen ikke spændt på den rigtige måde, så den begyndte at svaje under ham, hvilket betød et fald direkte i døden. I dag er sikkerheden helt anderledes. Linen over Grand Canyon bliver spændt så stramt, at den kan klare næsten alt, fortæller Nik Wallenda.

Hele rekordforsøget kan ses søndag den 23. juni fra klokken 02 direkte på Kanal 5 eller et sammendrag tirsdag den 25. juni klokken 23 på Discovery Channel.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip