Dramatisk stafet-finale: Rusland brød amerikansk dominans

For første gang siden 2005 kan de russiske stafet-kvinder kalde sig for verdensmestre på 4 x 400 meter.

Der var drama til det sidste, da Rusland lørdag sikrede sig guld på kvindernes 4 x 400 meter stafet ved VM i atletik på det enorme Luzhniki stadion i Moskva. De fire amerikanske kvinder var udråbt til forhåndsfavoritter og havde da også historiebøgerne på deres side inden den afgørende finale. Tre gange i træk - i 2007, 2009 og 2011 - har USA vundet disciplinen ved VM.

Der var derfor ingen overraskelse, at amerikanerne lagde sig komfortabelt i front ved stafettens begyndelse. Men ved andet skifte havde russerne langsomt ædt sig ind på forspringet, og så var det pludselig hjemmebaneholdet, der distancerede rivalerne fra USA med flere meter.

Sådan fortsatte det, indtil USAs Francena McCorory på de sidste 200 meter af sidste omgang satte et voldsomt angreb ind. Men russernes bedste kort, Antonina Krivoshapka, formåede lige akkurat at holde konkurrenten bag sig, og kunne dermed sikre Rusland sin første guldmedalje på distancen siden 2005. En amerikansk tradition var dermed brudt. Det var samtidig russernes første guldmedalje på løbedistancerne ved dette mesterskab.

Få minutter efter stafet-triumfen sørgede Svetlana Shkolina for at holde yderligere liv i det allerede ekstatiske russiske hjemmepublikum. Højdespringeren tog guld og henviste den forsvarende mester og landmand Anna Chicherova til bronzemedaljen.

De to springere og stafet-holdet løb efterfølgende en fælles sejrsrunde på stadionet i Moskva.

Rusland er nu oppe på 15 medaljer i alt ved VM, mens USA har sikret sig 20.

 

Dagens Gossip