Dramatisk start for landsholdet på Malta

Måske var det en passende ankomst til øen, hvis historie er fyldt med drama, riddere og mystik. Alligevel var der måske lidt mere spænding, end Morten Olsen og det danske landshold havde håbet på, da holdets fly torsdag formiddag skulle lande på Malta.

Det chartrede SAS-fly fyldt med spillere, DBU-folk og journalister ramte et voldsomt uvejr tæt på Malta og kunne ikke lande. En nødlanding i Palermo, Italien, blev overvejet, mens flyet dykkede, lettede og rystede dramatisk i luften som følge af den heftige turbulens.

Efter en halv times forsinkelse kunne flyet dog lande i en mørk, stormfuld hovedstad, Valletta, og nogle timer senere kunne det danske landshold i strålende solskin træne på den kampbane, de skal møde Malta på fredag aften.

- Det vigtigste for spillerne er, at de får rystet flyveturen af sig. Vi skal ikke lave så meget andet, for alle aftaler, og alt andet er på plads. Nu er snakken forbi fra vores side, nu handler det om udførelsen, sagde Morten Olsen inden træningen torsdag aften.

Der er ikke meget at snakke om. Tre point og kun tre point er kravet, hvis Danmark skal undgå at se VM i Brasilien på tv i stedet for selv at deltage. Og det skal gøres ved, at det danske kollektiv skal sejre, lød det fra Olsen, mens Danmarks nye Premier League-stjerner, Christian Eriksen sad ved siden af ham på podiet.

- Italien spillede ikke godt mod Malta, men Mario Balotelli scorede to mål. Det er forskellen. Hos os skal målene komme fra kollektivet, for vi kan ikke forlange, at én spiller redder os. Vi har ikke en Zlatan eller Balotelli, sagde Olsen og fortsatte:

- Vi har måske fem spillere, der kan være målfarlige. Jeg kunne da godt tænke mig at være en træner, der kunne sige "bare spark den frem til Zlatan eller Balotelli", men hvad er det spændende ved det? Jo man vinder kampene, og sådan er det, sagde Olsen.

Landstræneren opremsede Maltas gode resultater, bl.a. en sejr mod Armenien på udebane, men Olsen kunne ikke komme udenom, at Danmark er favorit mod ø-nationen.

- Jeg mener stadig, vi er storfavoritter. Men fodbold er uforudsigeligt, og det er derfor, at ikke bare den gule lampe, men også den røde lampe skal blinke hos os, sagde Olsen.

- Vi er bevidste om, at vi har fire finaler, og fredag aften er den første. Og hvis den eneste mulighed for at score kommer i det 85. minut, så er ligegyldigt. Vi skal bare vinde den kamp, sagde Olsen.

Han håbede da også på, at 0-4-nederlaget til Armenien i juni kunne afføde en reaktion fredag aften i Valletta.

- Det eneste, spillerne skal have med fra Armenien-kampen skal være en revanchefølelse, Når de går på banen fredag, skal de simpelthen ville vaske den plet væk, også for den danske befolkning i almindelighed. De skal fra første til sidste minut sige, at det skete én gang, og det sker ikke igen.

Dagens Gossip