Dreamliner ramt af lokumsproblemer

Toiletfunktionen er alt andet lige essentiel på lange flyvninger, og det er sket før, at et fly er vendt om, når der er problemer med den slags. Sagen med det japansk-ejede fly har dog vakt opmærksomhed.

En ting er, at det blot er den seneste i en række uheldige sager med den problemramte flytype Boeing 787 Dreamliner - en anden er, at det angiveligt endnu en gang er elektronikken, der driller i det højteknologiske fly.

For elektronikken ser alt andet lige ud til at være Dreamlinerens akilleshæl. Det er i hvert fald det indtryk, man kan få, når man ser på eksempelvis lavprisselskabet Norwegians erfaringer med den nye flytype. 

Norwegian har lige nu taget sine to Dreamliner-fly ud af drift - netop fordi der bliver ved med at dukke problemer op, hvoraf en del angiveligt kan spores tilbage til de komplicerede computersystemer i flyet.

Den seneste hændelse med flyet fra Japan Airlines foregik over russisk luftrum. Det var på ruten mellem Moskva og Tokyo, at kaptajnen måtte tage beslutningen om at vende om. Flyet med de 141 - muligvis tissetrængende - passagerer returnerede til den russiske hovedstad efter fem timer i luften, skriver Reuters.

Dagens Gossip