Dreamliner-salg booster Boeings bundlinje

I hvert fald kan Boeing-koncernen, der både producerer passagerfly og maskiner til forsvarsbrug, melde om et kvartal, hvor kerneomsætningen er steget med ni procent til 21,8 milliarder dollar og et nettoresultat, der udgør 1,67 dollar pr. aktie - 13 procent bedre end samme periode sidste år. Analytikernes estimat lød på et resultat på 1,58 dollar pr. aktie.

Det var som nævnt forventet, at salg og overskud ville være stærkt. Det skyldes blandt andet, at Boeing endelig er begyndt at få fart på 787 Dreamliner-produktionen. Den topmoderne flytype har været flere år forsinket, og da Boeing ved årsskiftet havde sat næsen op efter fuld produktion, blev flytypen ramt af et næsten to måneder langt flyveforbud som følge af en brand i dets lithiumbatteri-system. Begge dele forsinkede cashflowet fra salget af det nye fly.

Efterfølgende har der været en række andre hændelser, der har givet Dreamlineren lidt ridser i lakken. Senest da en 787er brød i brand, mens den var parkeret i London-lufthavnen Heathrow. I den sag rettes søgelyset dog hovedsageligt mod en nødsender, der ikke er unik for Dreamliner-flytypen.

Under alle omstændigheder er det ikke nu, at Boeing ville mærke det, hvis luftfartsselskaberne begyndte at fravælge Dreamlineren. Ordrelisten er lang, og der er pt. flere års ventetid på at få leveret en 787. Boeings samlede ordrebog lyder lige nu på 410 milliarder dollar.

Boeings stærke kvartal får selskabet til at hæve forventningerne til årets resultater. Før hed omsætningsforventningen 82 til 85 milliarder dollar, nu hedder den 83 til 86 milliarder dollar. Nettoresultatet ventes nu at lande på mellem 6,20 og 6,40 dollar pr. aktie.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip