Dreamlineren lander første gang i København i august

Flyspottere og andre flyinteresserede vil flokkes ved flyvergrillen 5. august, når Norwegians Dreamliner for første gang lander på dansk jord. Flyet flyver i denne periode træningsruter på de kortere distancer for at kabinepersonale og groundhandling kan lære den nye flytype at kende.

Flyet har ankomst i lufthavnen klokken 13 og letter igen mod Oslo klokken 14 som en del af den faste ruteplan.

Dreamlineren har 291 sæder, hvilket er hele 105 sæder mere end Norwegians Boeing 737-800, så denne afgang til Oslo er en unik mulighed for at komme med på en forpremiere-flyvning inden Dreamlineren fra november begynder at flyve fra København til Fort Lauderdale i Florida.

- Det er meget stort, at vi nu som de første kan byde Dreamlineren velkommen i København, og jeg glæder mig til at byde vores passagerer velkommen til forpremiere-flyvning med Dreamlineren. Det er en helt særlig oplevelse at flyve med det fly, siger Johan Bisgaard Larsen.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Dreamlineren har mange fordele, som passagererne vil få glæde af. Det indvendige lufttryk gør, at kabinemiljøet i højere grad føles som på jorden, hvilket reducerer typiske ”jetlag-symptomer” som hovedpine og muskelsmerter.

Flyet er produceret af lette kompositmaterialer og bruger 20 procent mindre brændstof end fly af tilsvarende størrelse i dag.

Norwegian har otte 787 Dreamliner i bestilling. Selskabet vil bruge Dreamlinerne på sine langdistanceruter mellem Skandinavien og USA og Asien.

Første flyvning fra København er 29. november til Fort Lauderdale i Florida.

Dagens Gossip