Dreng bag økseangreb havde skrevet afskedsbrev til sin far

Skrevet af admin

19/07/2016

Dagens topnyheder

En seddel fundet blandt de ejendele, der tilhørte den 17-årige afghanske dreng, der mandag angreb flere passagerer i et tog i Tyskland, indikerer, at han kan være blevet radikaliseret på egen hånd.

Det oplyser indenrigsministeren i delstaten Bayern, Joachim Herrmann, på et pressemøde tirsdag ifølge nyhedsbureauet dpa.

Blandt ejendelene er også fundet et afskedsbrev, som drengen har skrevet til sin far på afghansk, ligesom der er fundet en besked, hvor han opfordrer muslimer til at bevæbne sig.

Den militante gruppe Islamisk Stat (IS) hævder, at drengen var en af gruppens krigere.

Men ifølge Joachim Herrmann er der ikke fundet tegn på en forbindelse mellem den militante gruppe og den 17-årige dreng.

Det var om bord på et tog mellem Treuchtlingen og Würzburg i det sydlige Tyskland, at den 17-årige angreb flere passagerer med en økse og en kniv og sårede fire alvorligt.

Det lykkedes nogle passagerer at alarmere togpersonalet, som tog kontakt til politiet, der ved et tilfælde havde en aktionsstyrke tæt ved gerningsstedet.

Drengen blev skudt og dræbt af politiet, da han forsøgte at flygte fra stedet.

Tirsdag morgen fortalte Joachim Herrmann til det tyske medie ZDF, at efterforskere havde fundet et håndtegnet Islamisk Stat-flag på den 17-åriges værelse.

Et vidne til episoden har fortalt politiet, at den 17-årige råbte "Allahu akbar" (Gud er størst på arabisk, red.).

Ifølge myndighederne handlede han på egen hånd.

/ritzau/