Dreng født af forkert kvinde: Eftersøger biologisk mor

Marcus Vestergaard Pedersen blev født i 1996, efter hans mor var blevet kunstigt befrugtet på en fertilitetsklinik.

Men helt fra start kunne familien se, at noget ikke stemte. Drengen var lille og mørklødet og lignede hverken moren eller faren.

- Min første tanke var, at der er sket et eller andet her. Men jeg vidste ikke hvad. Jeg turde ikke gøre noget ved det, for jeg var så bange for, at nogen ville komme og tage ham fra mig, siger hans mor, Marianne Sørensen, til TV2 Norge.

Det viste sig, at det ikke var Marianne Sørensens æg, der var blevet befrugtet med hendes mands sæd. Det fik parret vished om, da sønnen var tre, og de gennemførte en DNA-test, skriver amtsavisen.dk.

De valgte i første omgang ikke at fortælle sønnen, at han hverken var beslægtet med sin mor eller far. Det fik han først at vide adskillige år senere - som 13-årig.

Marcus Vestergaard Pedersen, der i dag er 19 år gammel, har nu sat en eftersøgning i gang på baggrund af de få sparsomme oplysninger, han har fået af fertilitetsklinikken, om sin biologiske mor.

Han ved, at kvinden er fra Iran, og at hun i 1995 rejste til Danmark for at besøge den fertilitetsklinik, hans danske mor også benyttede. Den iranske kvinde ankom med sin søster, der var bosat i Norge, fremgår det af en facebookside, han har oprettet.

Via TV2 Norge og efterlysningen på Facebook prøver han nu at finde frem til sin biologiske mor eller morens søster, som formentlig ikke ved, at han findes.

- Jeg har brug for din hjælp. Jeg har ikke andre oplysninger, skriver han selv på efterlysningssiden.

Siden på Facebook har onsdag eftermiddag lidt over 400 "likes".

/ritzau/

Dagens Gossip