Dreng går amok med kniv på erhvervsskole

Fire personer er blevet alvorligt såret, efter at en 16-årig finsk dreng torsdag gik amok med en kniv på en erhvervsskole i byen Oulu i det vestlige Finland.

Det oplyser finsk politi ifølge AFP.

Teenageren stak angiveligt først to personer ned i skolens kantine, inden han angreb endnu to personer uden for skolebygningen.

Tre af ofrene er kvinder under 20 år, og det fjerde og sidste offer er skolens pedel, en 21-årig mand. Alle fire er alvorligt såret, fortæller finsk politi.

Den 16-årige overfaldsmand, hvis identitet endnu er ukendt, blev efterfølgende anholdt af politiet, som bekræfter, at han er elev på erhvervsskolen.

Den finske undervisningsminister, Krista Kiuru, kalder i en officiel udtalelse angrebet for "ekstremt sørgeligt og uforståeligt" og understreger, at vold intet har at gøre på en skole.

Unge finske mænd har i de seneste år stået bag en række skoletragedier i landet.

I november 2007 blev otte personer skuddræbt på en skole i hovedstaden Helsinki. Gerningsmanden var en 18-årig mand, der efterfølgende skød sig selv.

Knap et år senere skød og dræbte en 22-årig mand 10 elever i et klasseværelse på en madlavningsskole i byen Kauhajoki i det vestlige Finland.

Og i maj sidste år blev to personer dræbt og syv såret, da en ung mand åbnede ild på en skole i udkanten af Helsinki. Gerningsmanden blev i februar i år idømt fængsel på livstid.

/ritzau/AFP

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip