Dreng sigtes for overgreb på 14-årige ved festival

Skrevet af admin

12/01/2016

Dagens topnyheder

En 15-årig dreng bliver nu sigtet for seksuelt overgreb og vold ved den svenske ungdomsfestival We are Sthlm i sommer, skriver Dagens Nyheter.

Ofrene er ifølge avisen to 14-årige piger. Ifølge sigtelsen gramsede drengen på den ene pige og slog den anden i hovedet, da hun forsøgte at gribe ind.

Hændelsen fandt sted i mørket foran en musikscene på festivalen i Stockholm, hvor tusindvis af unge mennesker var samlet.

De to piger var en del af en gruppe af piger, som befandt sig ved siden af nogle drenge, der dansede i en rundkreds.

Drengene tog ifølge anmeldelsen fat i en af pigerne og trak hende ind i ringen. Først troede hun, at de ville danse, men kort efter tog en dreng hende på brysterne, maven og numsen.

Ingen af de andre drenge skal have grebet ind, men en af pigens veninder så, hvad der skete og tog fat i drengen, hvorefter han vendte sig om og slog hende i hovedet med en knytnæve ifølge sigtelsen.

Takket være et par sikkerhedsvagter på festivalen blev drengen stoppet og anholdt. Selv erklærer han sig uskyldig og siger ifølge Dagens Nyheter, at han uretmæssigt er blevet udpeget som den skyldige.

Sagen om seksuelle overgreb på We are Sthlm-festivalen kom frem mandag, hvor Dagens Nyheter berettede, at politiet i Stockholm i to år havde haft kendskab til, at en gruppe af udlændinge havde forulempet piger på festivalen.

Men udadtil beskrev politiet festivalen som ganske rolig og problemfri.

Det fremgår ikke, om den sigtede har svensk eller udenlandsk baggrund.

/ritzau/