Drenge begår fem røverier på to uger

Skrevet af admin

08/07/2015

Dagens topnyheder

I løbet af godt to uger sidste efterår begik tre drenge - to på 16 og en på 17 år - tilsammen i alt fem røverier på den københavnske vestegn.

Onsdag aften blev de tre drenge idømt flere års fængsel ved Retten i Glostrup.

Den ene 16-årige, der var den mest aktive af de tre, deltog i alle fem røverier. Han blev idømt fem og et halvt års fængsel for to hjemmerøverier, to gaderøverier og et røveri mod en 7-Eleven kiosk.

Nævningetinget fandt den 17-årige skyldig i et hjemmerøveri, et gaderøveri og røveriet mod 7-Eleven. For ham lød dommen på fire års fængsel.

Trioens mindst aktive deltager blev dømt for et hjemmerøveri og et gaderøveri. Han blev frikendt for røveriet mod 7-Eleven, men dømt for at have skaffet tøjet og hardball-pistolen, der blev brugt, af vejen. Det takserede retten til fængsel i tre og et halvt år.

Den ene 16-årige og den 17-årige var desuden tiltalt for et forsøg på hjemmerøveri, men det blev de frifundet for.

I forbindelse med de to hjemmerøverier truede de ofrene og blev derfor dømt for vidnetrusler.

For eksempel fik et af ofrene og hans syv gæster af den ene 16-årige og den 17-årige at vide, at "hvis I ringer til politiet, så kommer vi tilbage og skyder knoppen af jer".

Ifølge retten var der tale om egentlige hjemmerøverier, hvor røverne ikke på forhånd kendte deres offer. Det giver i sig selv som udgangspunkt fem års fængsel, men retten lagde ved strafudmålingen vægt på deres unge alder.

Advokat Erbil Kaya, der var forsvarer for den 17-årige, er godt tilfreds med onsdagens dom.

- Min klient er blevet dømt for det, han har tilstået, og han er blevet frifundet for de forhold, som han nægtede sig skyldig i, siger han til Ritzau.

Alle tre dømte valgte at tænke over, om de vil anke dommen til Østre Landsret.

/ritzau/