Drengebørn af fulde forældre er svære at få i tale

Et tabu er ved at forsvinde.

Flere organisationer og misbrugscentre, der hjælper og vejleder unge fra alkoholiserede hjem, har de seneste år oplevet en stigning i antallet af personer, der er klar til at tale om en opvækst med en far eller mor, der drikker.

I takt med at henvendelserne er blevet flere, er det imidlertid også blevet tydeligere, at fordelingen mellem kønnene er helt skæv.

Det fortæller Allan Jonas, projektleder i organisationen Hope, der tilbyder rådgivning på nettet til børn og unge fra hjem med misbrugende forældre.

- Det er sådan, at drenge i meget mindre grad end piger opsøger hjælp. Vi vurderer, at 90 procent af dem, der besøger vores hjemmeside, er piger, siger projektlederen.

Sidste år kunne Allan Jonas konstatere, at over 27.000 børn og unge havde besøgt organisationens hjemmeside - et tal, der har været i konstant stigning siden åbningen i 2009.

Ikke desto mindre har det altså vist sig, at mænd og drenge fortsat er svære at få i tale.

- De vil selv klare deres liv og selv finde løsninger. Derfor skal mænd og drenge have håndteret deres problemer på en maskulin måde, siger Allan Jonas, der tager del i et treårigt forskningsprojekt i Hope med fokus på problematikken.

I organisationen Tuba, der tilbyder terapi og rådgivning til unge, der er børn af alkoholmisbrugere, var 1718 unge på landsplan i terapi i 2013. Det er det højeste antal nogensinde - og hele 15 procent højere end sidste år.

Landsleder Henrik Appel forklarer dog ligesom sin kollega i Hope, at de unge mænd er uhyre svære at få i tale.

- Det er ikke bare en oplevelse, det er faktuelt. 87 procent af alle de børn og unge, vi har i behandling, de er kvinder - 13 procent er mænd.

- På vores chatrådgivning har vi dog relativt stor succes hos mændene. Der er noget, der tyder på, at det er nemmere for dem, når det er anonymt, og når det er på nettet, siger Henrik Appel.

I chatrådgivningen hos Tuba udgør mænd omtrent 20 procent.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip