Drenget mandfolkepræstation

Ja, Farum-knægtene tabte 0-1 til Hulk, Axel Witsel og de andre multimillionærer. Men de tabte med al tænkelig ære i behold. Til tider havde de danske vicemestre de russiske ditto i store problemer, men til sidst slog rutine, hurtighed og styrke den rød/hvide frækhed og spillelyst.

- Vi præsterer en rigtig god kamp og tager et skridt i den rigtige retning. Der bliver præsteret alt. Vi kan ikke forvente at give færre chancer væk, og vi kan heller ikke forvente at skabe flere. Men vi kunne måske have håbet at få scoret en enkelt eller to, for vi skaber chancerne til det. Det var et lidt ærgerligt resultat, siger FC Nordsjællands cheftræner Kasper Hjulmand

- Når man kigger på størrelse, omsætning og penge er det to forskellige verdener. Det kan ikke sammenlignes. Men det var 11 mand derinde, og rent kollektivt har vi et spil, som minimum matcher deres. Mand for mand er de meget stærke, men vi har også profiler derinde, som gør det godt, og som er fuldt på højde med deres modstandere, siger han videre.

Den er ikke lukket

Med et 0-1-nederlag må chancen for videre avancement regnes som minimal, men præstationen i Farum giver løfter. Løfter om et stort FCN-hold i svøb, men også chancer for en - trods alt - spændende returkamp.

- Jeg tror, vi kan score dernede, og så ved man aldrig i fodbold. De er topfavoritter, og de er ikke blevet mindre favoritter af den her kamp. Men man ved aldrig. Det kan være, de tager lidt let på det. Vi går derover for at mande os op, og vi har troen på det. Den er ikke lukket for mig, men det kræver en overraskelse, en mandfolkepræstation og lidt mere held i sprøjten, lyder fra Hjulmand.

Overraskende opstilling

FCN-træneren overraskede de fleste med sin opstilling. Ikke blot startede Martin Vingaard som forreste mand. Hjulmand havde også gjort plads til to unge spillere hentet i 1. division tidligere på sommeren i form af målmanden Martin Hansen og kantspilleren Oliver Thychosen.

- Jeg synes, de gjorde det godt. Jeg synes, de gjorde det rigtig godt. Hansen har et potentiale. Han er ekstremt aggressiv og har en stor tilstedeværelse. Han skal lære at blive lidt køligere og lidt mere rolig, men det kommer, lyder det fra cheftræneren om Hansen, der nu er hans førstevalg i tigerburet.

Førstevalg er Oliver Thychosen ikke helt endnu, men tre måneder efter han varmede bænk i Vejle i 1. divison, kan han nu skrive Champions League-spiller på cv’et.

- Det er gået så hurtigt. Det har været lidt af en omvæltning, men et fantastisk trænerteam har fået mig hurtigt ind i klubben. Jeg er godt tilfreds. Det var fantastisk at få en Champions League-kamp, når man kommer fra 1. division, lyder det fra den glade debutant.

Dagens Gossip