Dressurkvartet fuldender Danmarks OL-delegation

Danmarks Idrætsforbund (DIF) har sat navne på de fire dressurryttere, der skal jagte medaljer til Danmark ved OL, og dermed er hele den 120 mand store OL-trup på plads.

De sidste fire OL-deltagere bliver Anna Kasprzak, Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggaard og Anders Dahl - en kvartet med tre OL-debutanter. Kun Kasprzak har været med ved et OL tidligere.

- De fire ryttere, som nu er udtaget, har potentialet til at videreføre Danmarks tradition for gode dressurpræstationer ved OL, for de har vist et højt niveau ved flere lejligheder, siger DIF's chef de mission, Morten Rodtwitt, i en pressemeddelelse.

- Kun Anna Kasprzak har prøvet at være med til et OL, så det bliver spændende at se, om de kan fastholde det høje niveau ved OL, som er en helt speciel begivenhed, lyder det.

Blandt debutanterne har især Catherine Dufour gjort kometkarriere, som foreløbig kulminerede, da hun i juni vandt DM med sin hest, Atterupgaards Cassidy.

- For et halvt år siden deltog jeg i mit kun andet seniorstævne, hvilket var det første, hvor jeg klarede mig godt. Jeg drømte om at komme til Rio, men jeg var helt klar til at håndtere skuffelsen, hvis jeg ikke blev udtaget.

- Det var først i forbindelse med DM, at jeg rigtig kunne tro på, at jeg havde en reel chance for at komme afsted til Rio, siger Cathrine Dufour.

Danmark vandt senest en OL-medalje i dressur ved OL i Beijing i 2008, da Andreas Helgstrand, Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein og Anne van Olst hentede bronze i holdkonkurrencen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip