Dressurlandsholdet skal sikre OL-kvalifikation ved EM

Der er blevet sat navne på de ryttere, der skal repræsentere det danske dressurlandshold ved EM i Aachen i næste måned.

Anna Kasprzak, Mikala Münter Gundersen, Rikke Svane og Daniel Bachmann Andersen skal forsøge at sikre OL-kvalifikation for det danske hold i holdkonkurrencen.

- Den absolut vigtigste målsætning for os ved EM er at sikre kvalifikationen til OL, siger Kimi Nielsen, elitechef i dressur, i en pressemeddelelse.

- Anna og Mikala har et par års erfaring på det her landsholdsniveau, mens Rikke og Daniel er debutanter, så det er et ungt hold, vi stiller med. Men jeg tror på, at de alle vil give sig 100 procent for at levere gode præstationer og sikre os OL-kvalifikationen, siger han.

Holdmesterskabet ved EM bliver afgjort den 12.-13. august.

De tre bedste ved EM kommer med til OL, men eftersom Storbritannien, Tyskland og Holland allerede har sikret en billet til legene i Rio næste år, kan en placering i top-6 ende med at være nok.

Det danske dressurlandshold blev nummer fire ved OL i London for tre år siden. I 2008 vandt Danmark bronze ved legene i Beijing.

Ud over holdkonkurrencen bliver de individuelle mesterskaber ved EM i Grand Prix Special og Grand Prix Kür afgjort den 15. og 16. august.

/ritzau/

Dagens Gossip